Sådan deaktiveres Mailbox Exchange

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Vælg 'Exchange Server' i programlisten. Klik på 'Exchange Server Administrator' for at åbne administrationskonsollen.

2.

Klik på fanen 'Avanceret'. Marker afkrydsningsfeltet 'Hide from Address Book.' Dette deaktiverer andre brugere på netværket fra at se den deaktiverede e-mail-boks i den globale adressebog. Klik på 'Anvend'.

3.

Klik på fanen 'Grænser'. Indtast '0' i tekstboksen mærket 'Limits.' Dette stopper postkassen fra at holde e-mail indhold eller sende enhver kommunikation. Klik på 'Anvend'.

4.

Klik på fanen 'E-mail-adresser'. Indtast en anden e-mail-adresse i tekstfeltet, hvis du vil have en alternativ modtager til den aktuelle postkasse bruger. Dette er gavnligt, når du ønsker at videresende e-mail til en leder, når medarbejderen forlader virksomheden. Klik på 'OK' for at gemme og færdiggøre ændringerne.

Exchange server giver virksomhederne email kommunikation. Serveren bruges til at gemme brugerindbakkekonti, og det letter udgående email. Når en medarbejder forlader virksomheden, deaktiverer administratoren Exchange-postkassen. Exchange-postkasseadministration udføres i Exchange Management-konsollen, der følger med serversoftwaren. Deaktivering af en Exchange-postkasse involverer konfiguration af flere egenskaber.