Sådan sammenligner du satellit til kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sammenlign downloadhastigheder. Downloadhastigheden for en internetforbindelse er uden tvivl det vigtigste, da denne hastighed direkte påvirker din internetforbindelses evne til at overføre filer til din computer - jo hurtigere jo bedre i denne situation.

2 .

Sammenlign uploadhastigheder. Uploadhastigheden for en kabel eller satellit Internetforbindelse henviser til din computers evne til at sende filer til servere på internettet eller til andre computere. Dette vil kun være til stor bekymring for dig, hvis du kører din egen hjemmeside, webserver eller gør en masse filoverførsler og deling via internettet. Som med downloadhastigheder, jo højere hastighed jo hurtigere forbindelsen.

3.

Kontroller tilgængelighed. Satellit internet er tilgængeligt over hele landet, men kræver, at en internetudbyder installerer en parabolantenne på dit hus. Kabel-internet er dog kun tilgængeligt i kvarterer og områder, der er tilsluttet kabel-tv-service.

4.

Sammenlign månedlige priser. Kabel Internet vil ofte være billigere end satellit på grund af muligheden for at kombinere andre tjenester, såsom fjernsyn og telefon, fra samme udbyder. Satellit Internettet kan være dyrere, men er tilgængeligt næsten overalt, selv i landdistrikter eller bjergområder.

Satellit og kabel er to typer internetservice, der tilbydes på mange steder i USA. De bruger forskellige teknologier til at give højhastighedsadgang. Satellit Internet bjælker en internetforbindelse til dit hjem fra en satellit, mens kabel Internet bruger koaksialkabler i dit kvarter (det samme bruges til tv-signaler) for at give en bredbåndsforbindelse.