Tips om beskyttelse mod identitetssvindel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Du kan være offer for identitetstyveri, hvis du surfer på internettet. En identitetstyv kan bruge oplysninger, du sender på internettet eller forladt tilgængelig offline for at få adgang til dine personlige oplysninger eller økonomiske oplysninger. Selvom der ikke findes nogen 100 procent idiotisk metode til identitetsbeskyttelse, kan du gøre dig mere sikker ved at tage flere forholdsregler og overvåge dine browsingvaner. Identitetssvindel kan forekomme som følge af en virus eller anden malware, en adgangskodebrud eller uforsigtig offline aktiviteter; Hvis du f.eks. taber en butikskvittering, kan du afsløre tilstrækkelige oplysninger om, at du udgør en fare.

Undgå spyware

Spyware, der er rigtigt på sit navn, fungerer ved at installere sig selv på din computer og videresende oplysninger som tastetryk, adgangskoder og brugernavne tilbage til en ekstern webserver. Ifølge Dorton Federal Credit Union kan spyware, der indsamler finansielle og bankdata, leveres med et RAT - Remote Access Tool - som identitetstyvene kan bruge til at få adgang til din konto på afstand.

Installer et antispywareprogram på din computer, helst en med internetbeskyttelse. Når du har installeret anti-spyware, skal du køre adware og spyware scanner to gange om ugen, eller hvis du bemærker reduceret ydeevne på din computer.

For at reducere dine chancer for spyware angreb, skal du aldrig klikke på popup links eller besøge websteder, du ikke ikke tillid. Undgå at åbne vedhæftede filer fra e-mail uden først at scanne dem. E-mail-vedhæftede filer kan indeholde virus.

Sikre online adgangskoder

Når websteder beder dig om at angive et brugernavn og password med en vis længde, er de aren 'gør det ikke for at gøre dit liv mere vanskeligt. Jo længere dit kodeord er, desto sværere er det at knække. Ifølge SANS øges den tid det tager for potentielle hackere at knække et kodeord eksponentielt på grund af antallet af mulige permutationer af en alfanumerisk streng. Store bogstaver og tal yderligere skjule dit kodeord. Undgå at bruge samme adgangskode på flere websteder, især hvis de er ens.

Beskytter dig selv offline

Når du bruger en pengeautomat, skal du skære tastaturet med din modsatte hånd til nogen i nærheden, når du ser din PIN-kode. Når du handler, skal du holde butikskvitteringen i din pung eller pung. Dette giver dig ikke kun et middel til at verificere afgifter på dit kreditkort eller din kontokonto. Det forhindrer også, at nogen får adgang til dit kreditkort.

Når du kasserer følsomt papirarbejde, skal du rive det eller rive det først i uigenkendelige stykker. Dette gælder især for dit Social Security Number - nøglen til hele din identitet. For at beskytte din SSN yderligere må du ikke bære dit kort i din tegnebog. Husk nummeret i stedet.