Sådan Port-Forward Med en Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser. Skriv '192.168.1.1' i 'Address' feltet og tryk 'Enter.' Linksys-routerne beder dig om et brugernavn og adgangskode. Indtast det brugernavn og adgangskode, du valgte, når du indstillede routeren. Hvis du aldrig har ændret loginoplysningerne, skal du afslutte feltet 'Brugernavn' og indtaste adgangskoden 'admin'. Du vil blive taget til konfigurationsværktøjet til Linksys-router.

2.

Klik på fanen 'Programmer og spil' øverst i vinduet.

p> 3.

Klik på en boks under kolonnen 'Programmer' og skriv navnet på det program, du opretter en port forwarding-regel til.

4.

Indtast start- og slutnumre for portområdet, som du gerne vil videresende. Hvis du videresender kun en port, skal du gøre begge numre ens.

5.

Klik på rullemenuen under 'Protokol' og vælg, om du vil sende TCP (Transport Control Protocol) -porten, UDP-porten (User Datagram Protocol) eller begge dele. Hvis du ikke ved, hvilken du skal vælge, skal du vælge 'Begge'.

6.

Indtast internetprotokoladressen på den computer, som du vil videresende den valgte port til.

7.

Placer en afkrydsningsfelt i feltet, der er mærket 'Aktiver', og klik derefter på 'Gem indstillinger.'

Tips og advarsler

  • For at konfigurere en port-forwarding-regel skal du kende de portnummer (r), der bruges af det program, du opretter reglen for. Brug linket i Ressourcer eller supportwebstedet for den applikation, som du konfigurerer reglen for at få hjælp.
  • Instruktionerne i denne artikel er specifikke for Linksys WRT54G2-routeren. Mens mange andre Linksys-routere deler en lignende grænseflade, dækker alle Linksys-routere uden for anvendelsesområdet for en artikel. Se brugsanvisningen til din router, hvis du ikke kan se nogen af ​​de menupunkter, der er beskrevet i denne artikel.
  • Ved netværksopkald fortæller 'port forwarding' din switch eller router automatisk at videresende en bestemt form for kommunikation direkte til en computer. Port forwarding gør det muligt for indgående kommunikation at nå den rigtige computer. Konfigurer port videresendelse på din Linksys router, hvis du driver en server eller kører et fildelingsprogram og har brug for andre til at kunne nå din computer.