Sådan ændres adgangskoden til din bredbåndsforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en internetbrowser på en computer, der er tilsluttet den trådløse router.

2.

Skriv din routerens IP-adresse ind i adressefeltet i browseren. Afhængigt af hvilket mærke af router du ejer, kan der være en anden standard IP-adresse. Hvis du ikke kender standard IP-adressen til din router, kan du normalt finde den i dokumentationen kom med din router.

3.

Log ind på din trådløse router ved hjælp af administratorens brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke ændrede administratorkontoindstillinger, når du installerede routeren, er dette standardkontoen. Disse oplysninger skal også medtages i dokumentationen, der fulgte med din router.

4.

Gå til afsnittet 'Trådløst' på din routerens dashboard og kig efter 'Wireless Sikkerhed 'indstillinger.

5.

Gennemgå sikkerhedsindstillingerne på din router. Hvis du bruger en adgangskode, vil dette normalt være en WEP-indstilling.

6. Skriv en ny adgangskode i tekstboksen 'Passphrase' for at generere nye sikkerhedsnøgler.

Skriv

8.

Gem dine nye sikkerhedsindstillinger på din router for at gennemføre adgangskodeændringen.

Tips og advarsler

  • Du skal ændre sikkerhedsnøglen på dine trådløse computere og enheder, inden de kan oprette forbindelse til dit bredbåndsinternet.
  • En sikker bredbåndsforbindelse låses af et kodeord, der genererer en sikkerhedsnøgle på netværksrouteren. Denne sikkerhedsnøgle bruges af trådløse computere, bærbare computere og andre enheder til at få adgang til netværket og bruge bredbåndsinternetforbindelsen. Hvis du mener at din nuværende sikkerhedsadgangskode er blevet kompromitteret, kan du logge ind på din router for at ændre adgangskoden og generere en ny sikkerhedsnøgle til dine trådløse enheder.