Sådan blokerer du websteder ved hjælp af Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til routeren ved hjælp af Ethernet-kablet. Ethernet-kablet skal være tilsluttet en af ​​Ethernet-udgangene på bagsiden af ​​routeren (typisk mærket 1 til 4) og til Ethernet-porten på computeren.

2.

Åbn din webbrowser og indtast '192.168.1.1' i adresselinjen og tryk på 'Enter.'

3.

Indtast 'admin' som adgangskode og forlad brugernavnet blank. Disse er standardadgangsindstillingerne. Klik på 'OK' for at oprette forbindelse til routeren. Hvis du tidligere har ændret dit brugernavn og adgangskode, skal du indtaste dine foruddefinerede legitimationsoplysninger i stedet for standardindstillingerne.

4.

Skriv numrene i 'Start IP-adresse' og 'Maksimum antal DHCP-brugere' felter. 'Maksimalt antal DHCP-brugere' henviser til antallet af brugere, der har lov til at forbinde routeren på én gang.

5.

Klik på fanen 'Adgangsbegrænsninger' på øverst i vinduet.

6.

Vælg en ubrugt 'Internetadgangspolitik', angiv statusen til 'Aktivér', indtast et navn til din politik og klik derefter på 'Rediger liste af pc'er. '

Indtast' Start IP Address 'i venstre boks ved siden af' IP Range 01: 'nederst i vinduet. Tilføj nummeret i 'Maksimalt antal DHCP-brugere' til 'Start IP-adresse' og indtast resultatet i feltet på højre side. For eksempel, hvis din 'Start IP-adresse' er 100, og dit 'Maksimale antal DHCP-brugere' er 10, skal du indtaste '100' i venstre boks og '110' i højre boks. Klik på 'Gem indstillinger' og luk vinduet.

8.

Vælg 'Ingen' i rullemenuen 'Blokerede tjenester'.

9.

Indtast webadressen på webstedet, som du vil blokere i feltet 'Webadresse blokering ved URL-adresse'. Alternativt kan du indtaste et søgeord for at blokere i feltet 'Webadresse blokering efter søgeord'. Du kan f.eks. Indtaste 'http://www.examplewebsite.com' i feltet 'Webadresse blokering ved URL-adresse', eller du kan skrive 'examplewebsite' i feltet 'Webadresse blokering efter søgeord'. Klik på 'Gem indstillinger' for at aktivere begrænsningerne og luk siden.

Tips og advarsler

  • Hvis du foretrækker at blokere en bestemt computer i stedet for hele netværket fra at få adgang til en webside, skal du indtaste computerens IP-adresse i midten af ​​vinduet 'Liste over pc'er'. Anbring en '0' i hver af 'IP Range' bokse. For at få en computers internetprotokol adresse, få adgang til kommandoprompten på den computer, du vil blokere ved at åbne startmenuen og indtaste 'CMD' fra feltet 'Kør' eller 'Programmer'. Skriv en gang i kommandoprompten 'ipconfig' for at vise IP-adressen.
  • Linksys-routere indeholder et back-end-system, der gør det muligt for administratorer at overvåge og sikre deres netværk. En mulighed gør det muligt for administratoren at blokere visse websteder fra at blive brugt af computere på netværket. Administratoren kan vælge at blokere alle computere eller bestemte computere fra at få adgang til bestemte websteder.