Sådan får du adgang til en computer ved hjælp af en IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på ikonet 'Netværk' på dit skrivebord og vælg 'Map Network Drive.' Guiden åbnes, der hjælper dig med at kortlægge drevet.

2.

Vælg et bogstav for det kortlagte drev. Dette kan være et hvilket som helst brev, der ikke allerede er brugt af andre kortlagte drev. Windows markerer hvert bogstav, der allerede er brugt, så du ved, hvilke der tages.

3.

Indtast IP-adressen og kør ind i tekstboksen. Følgende er et eksempel på en kortlagt drevplacering ved hjælp af IP'en:

\\ 239.39.290.22 \ c $

Ovennævnte kommando bruger IP-adressen til at kortlægge til fjernbetjeningen computerens C-drev. Dollarsignal suffixet bruges til ethvert rootdriver-bibliotek.

4.

Klik på knappen 'OK'. Der vises en ny dialogboks, der beder om din bruger navn og adgangskode til den eksterne computer. Indtast dine oplysninger og klik på 'OK'. Drevet er kortlagt til din computer.

5.

Dobbeltklik på 'Denne computer' på skrivebordet. Hvis du har Vista eller Windows 7, er ikonet mærket 'Computer'. I det åbnede vindue vises det nye kortlægningsdrev med listen over drev på din maskine.

En computers IP-adresse giver en logisk placering for maskinen på et netværk. Hver computer bruger en unik IP-adresse på netværket, så denne numeriske værdi kan bruges til at få adgang til maskinen. Det er muligt at kortlægge et netværksdrev til rodmappen, som giver dig fuld adgang til maskinen og dens filer. For at få adgang til en ekstern maskinens filer og indstillinger skal du have tilladelser på maskinen, hvilket betyder at brugernavn og adgangskode skal konfigureres på den eksterne computer.