Sådan får du et trådløst signal i et hus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer routeren på et sted i huset, der gør det centralt for de computere, der bruger det. Vælg et sted nær et kabel eller DSL-stik for at undgå at køre ledninger under huset.

2.

Tilslut vekselstrømsadapteren til routeren. Sæt den anden ende i en stikkontakt i væggen. Tænd routeren. Strømknappen er normalt placeret på forsiden eller bagsiden af ​​enheden.

3.

Kør et Ethernet-kabel fra porten på bagsiden af ​​kablet eller DSL-modemet til indgangen på routeren mærket 'Internet' eller 'Source'.

4.

Tilslut alle computere, der bruger en kabelforbindelse til de tomme porte på bagsiden af ​​routeren. Udfør enhver softwareopsætning som beskrevet i routerens brugervejledning.

5.

Tilslut til internettet med alle dine enheder. Bærbare computere skal forbinde automatisk. Hvis ikke, klik på netværksikonet i nederste højre hjørne af skærmen og vælg 'Opret forbindelse til et netværk.' Smartphones skal også forbinde på egen hånd. Desktop-computere kræver en USB-adapter til at forbinde trådløst.

Tips og Advarsler

  • Trådløse forbindelser når ofte ud over husets vægge. Prøv den bærbare computer på dækket eller verandaen for at se om forbindelsen fungerer der.
  • En trådløs forbindelse til tider når så langt, at naboer også kan bruge det. Sørg for, at netværket ikke kompromitteres ved at oprette et sikkerhedssystem til netværket. De fleste router standardopsætninger er usikrede forbindelser.
  • At få et trådløst signal i et hus er let udført med det rigtige udstyr. En trådløs router kan tage internetsignalet fra et kabel- eller DSL-modem og gøre det tilgængeligt i hele dit hjem og endda udenfor. Routeren har også porte til kabelforbindelser. Det styrer netværket, sender data til og fra computerne. Det trådløse signal kan bruges af smartphones, computere, spil systemer og bærbare computere, alt sammen på samme tid.