Definitionen af ​​en fjerncomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En fjerncomputer er en almindelig computer, der kører software, der gør det muligt for computeren at blive styret fra en afstand uden behov for fysisk adgang. Softwaren giver dig mulighed for at styre fjerncomputeren, og du kan gøre alle de normale opgaver med computeren som om den var foran dig.

Teknologi

Fjernforbindelser bruger TPC / IP-protokollen til at forbinde computere sammen. Ved hjælp af computerens IP-adresse, som er unik for hver computer, kan en computer oprette forbindelse til det via internettet. Der er også nogle fjernforbindelsessoftware, der muliggør forbindelse til en computer ved hjælp af en dynamisk IP. etableres, skal den computer, der skal styres eksternt, have server-software installeret, og den computer, der skal gøre forbindelserne, kræver kundesoftware.

Fordele og ulemper

Fjernforbindelser eliminerer dilemmaet af afstand til at få adgang til en computer fra et andet sted. En anden fordel er enkelheden i brug, fjernbetjeningssoftwaren er meget grundlæggende, der giver en kontrolgrænseflade, der replikerer et normalt skrivebord. En ulempe ved fjernforbindelser er overført data kan blive fanget af hackere. Fjernforbindelsessoftware har dog normalt kryptering og sikkerhedsfunktioner integreret til sikre dataoverførsler. En anden ulempe er at kunne fysisk reagere på tekniske eller hardwarefejl, der måtte opstå med fjerncomputeren.

Bruger

Fjerncomputere bruges i mange scenarier. En medarbejder kan bruge en fjerncomputer, når han er væk fra kontoret. Fjerncomputere kan også bruges til afholdelse af forretningskonferencer. Nogle vedligeholdelse og assistance kan også gøres eksternt, uden at computerens specialister skal være på computerens placering. Til personlig brug giver fjernbetjening software nem adgang til musik eller fotos, der er gemt på din personlige computer, når du er væk hjemmefra.

Fjernforbindelsessoftware

Der er flere softwareløsninger til fjernforbindelser. Radmin er en af ​​dem, der tilbyder flere forbindelsesmetoder, f.eks. filoverførsel, fuld kontrol, kun visning eller telnet. Den bruger også 256-bit datakryptering, så de overførte data er sikret. TeamViewer er et andet eksempel, men med færre funktioner sammenlignet med Radmin. Også operativsystemer som Windows XP har integreret fjernforbindelsessoftware. En fjernforbindelse til en computer er en bekvem måde at få adgang til data fra en værtscomputer via internettet, når du er ude af kontoret. Fjernbetjeninger kan også bruges til hjemmebrug, som især bruges til servere, hvilket giver dig adgang til data, musik og billeder, der er gemt på din pc, når du er væk hjemmefra.