Fiberoptisk kabelværktøj

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Teknikere, der arbejder med fiberoptiske kabler, fortæller deres arbejdsvilkår varierer dramatisk. Fra stramme steder til steder uden strøm, har de brug for værktøjer, der gør det muligt for dem at klippe og genoprette fiberoptiske kabler sikkert og effektivt. Nogle grundlæggende elementer omfatter stik, strippere og kløvere, selvom disse kommer i en række forskellige stilarter.

Strippere

Før du kommer til fibrene selv, skal en tyk beskyttelsesjakke komme væk fra dem. Brugen af ​​en stripper giver teknikeren adgang til glasbåndene indeni. Disse kommer i en række formater ligner saks, hæftemaskiner, beskæresaks og meget mere. De kommer også i forskellige størrelser til at fjerne standard jakke uden at beskadige kablerne indenfor.

Skribenter

Teknologi giver fagfolk valget af mange forskellige skæreværktøjer til deres job, noget handy end andre til de ofte stramme rum, hvor teknikere arbejde. For meget smalle kabler kan det være nødvendigt med et mere højteknologisk værktøj som en skribent. En skribent ligner en pen, men i stedet for en blæksprut, giver enden af ​​dette værktøj et skarpt blad dækket af en sikkerhedshætte. Dette kniv skaber glasspalter, nogle gange flere hundrede før udskiftning er påkrævet.

Cleavers

Når et tykt fiberoptisk kabel skal opdeles, vil en tekniker anvende en spalter. Teknikeren vil afbalancere valget af model, der bedst kan håndtere den specifikke bredde, der skæres med maskinen, der mister de færreste fibre under skæring. Maskinen vurderer først kablet og skærer derefter igennem. Nogle cleaver-typer er specifikke for mekaniske forbindelser, mens andre er egnede til fusionsprocedurer, eller begge dele. Cleavers opererer ofte med et enkelt tryk for at gøre skæringen. Batteridrevne modeller tilføjer et andet højteknologisk element til værktøjet.

Tilslutninger

Teknikere vælger fra et par forskellige tilslutningsmetoder. Et eksempel er en epoxyforbindelse ved anvendelse af forbindelser der danner permanente bindinger mellem fibrene. Denne tilgang kræver en speciel ovn, der bruges på stedet. En anden metode er fusion, hvori opvarmede fibre smeltes sammen. En tredje metode, crimp låsning, giver teknikeren en måde at forbinde fibre i stramme rum eller hvor der ikke er nogen strømkilde. Professionelle beslutter, hvilke tilslutningsværktøjer der er bedst afhængigt af miljøet.