Hvordan kan jeg fjerne min XP hjemme-pc'er?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg og køb en fjernbetjeningssoftwarepakke, som GoToMyPC, Symantec pcAnywhere eller LogMeIn (se Ressourcer).

2.

Installer fjernbetjeningssoftwarepakken på begge den styrende computer, ofte omtalt som hovedcomputeren, og den computer, der skal styres, ofte kaldet slavecomputeren. Se supportwebsiden på softwareudbyderens websted for instruktioner, der er specifikke for den pakke, du har valgt.

3.

Kør styringssoftwaren på slavecomputeren. Kør derefter kontrollen software på mastercomputeren. Kontrolsoftwaren på hver computer etablerer en delt forbindelse, og masterdatorns skærm viser Windows-skrivebordet på slavecomputeren.

Remote desktop software er designet til at lade tilslutninger i og din computers sikkerhedssoftware er designet til at holde forbindelserne ude. Det er meget sandsynligt, at din computers sikkerhedssoftware vil underrette dig, når du forsøger at køre fjernbetjeningssoftware for første gang. Se Support side på din softwareudbyderes websted for specifikke instruktioner om uddannelse af din sikkerhedssoftware, så fjernbetjeningssoftware kan køre. Din computers firewall-software er det mest sandsynlige program for at være i konflikt med din fjernbetjeningssoftwarepakke.

Tips og advarsler

  • Nogle fjernbetjeningssoftwarefirmaer tilbyder både en gratis version og en betalt version med opgraderede funktioner, som f.eks. LogMeIn.
  • Nogle fjernbetjeningssoftwarepakker tillader slavecomputeren at blive styret fra en mobiltelefon eller tabletcomputer, som f.eks. LogMeIn.
  • Utilsigtet forlader fjernbetjeningssoftware, der kører på en slavecomputer, en sikkerhedsrisiko i tilfælde af, at hovedcomputeren er efterladt uden opsyn.
  • Sammenlign dine krav til mulighederne i den softwarepakke, du har valgt . Nogle fjernbetjeningspakker indeholder ikke lyd, eller evnen til at se billeder med høj opløsning eller høj farve.
  • Remote desktop software gør det muligt for en computer at styre en anden. Almindelige anvendelser omfatter teknisk support til nybegyndere og adgang til en uovervåget computer fra et andet sted. For eksempel kan fjernbetjeningssoftware bruges til at få adgang til filer på et hjem eller en computer under rejsen. Windows XP Home-operativsystemet indeholder ikke de fjernbetjeningsfunktioner, der er tilgængelige i Windows XP Professional. En ekstern desktop softwarepakke skal installeres.