Sådan fejlfindes DSL med et eksternt modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart din computer. Ethvert antal problemer med dit operativsystem kan teoretisk forårsage problemer med enten din internetforbindelse eller dit eksterne modem. Genstart af din maskine vil rydde computerens hukommelse og tillade ting at fungere uden fejl, når den starter op igen.

2.

Genstart dit eksterne modem. Dette vil gøre det samme at genstarte computeren gjorde det - det vil rydde dit DSL-modems hukommelse. I modsætning til din computer, som har 'shutdown' og 'restart' -knapperne, skal dit DSL-eksternt modem genstartes ved at blive afbrudt fra strømkilden. Vent nogle få sekunder for at slukke for det helt og sæt det igen igen.

3.

Sørg for, at dine forbindelser er sikre. Et Ethernet-kabel skal forbinde både dit DSL-modem og din computer sammen. Et telefonkabel skal forbinde dit DSL-modem til telefonstikket. Hvis nogen af ​​disse forbindelser er afbrudt på nogen måde, vil dit DSL-modem ikke kunne udføres som forventet. Kontrollér dine forbindelser, og prøv derefter din internetforbindelse igen.

4.

Prøv at foretage et telefonopkald. En DSL internetforbindelse med et eksternt modem kræver telefonlinje i dit hjem for at kunne fungere. Hvis du forsøger at foretage et telefonopkald, men opkaldet ikke går igennem, kan det være en at der er noget galt med telefonlinjerne i dit hjem. Noget galt med telefonlinjerne vil forbyde dit DSL-modem fra at kunne foretage den nødvendige forbindelse til internettet.

DSL er en type bredbåndsforbindelse, der bruger telefonlinjerne i dit hjem og kvarter for at få din computer online. I modsætning til opkald til internettet, hvor du ikke kan tale i telefon og bruge internettet på samme tid, kan du gøre begge disse ting samtidigt ved hjælp af DSL. Hvis du har et eksternt DSL-modem og har svært ved din internetforbindelse, er der flere trin, du kan tage for at fejre modemet.