Sådan finder du en person via IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug Whois (se Ressourcer). Whois er en IP-adresse / domænenavnesøgningstjeneste. Besøg den største Whois-side og indtast den IP-adresse, du vil søge ind i boksen. Klik på den røde 'Whois' -knap. Indtast den angivne adgangskode. Dette vil frembringe en skærm, der indeholder grundlæggende oplysninger om den IP-adresse, herunder deres domæne samt et generelt område, hvor den pågældende person befinder sig.

2.

Brug IP Geolocator se ressourcer). IP Geolocator opererer næsten identisk med Whois. Indtast den IP-adresse, du har adgang til i boksen under kortet, og klik på 'Find'. Dette viser et kort drevet af Google Maps, der viser et generelt område, hvor den person, hvis IP-adresse du søgte, var placeret. Du kan også bruge kortet til at få anvisninger fra et hvilket som helst sted til det generelle område, hvor IP-adressen er i brug.

3.

Brug IP2Location (se Ressourcer). IP2Location har en unik funktion, fordi den giver dig mulighed for at søge efter flere IP-adresser på samme tid. Efter at du har indtastet din IP-adresse i boksen på skærmen, vil der ved at klikke på knappen 'Find sted' blive vist en enkelt resultatside for hver IP-adresse, der indeholder oplysninger om den søgte internetudbyder, og hvor du generelt kan forvente at finde dem.

Hver computer, der er tilsluttet internettet, har fået en IP-adresse. Disse adresser er unikke, ofte tildelt af din internetudbyder baseret på din placering. Selvom en IP-adresse ikke kan fortælle dig præcis, hvor en person står på et givet tidspunkt, kan det stadig hjælpe dig med at finde et generelt område (nogle gange inden for en ret lille radius), som en person befinder sig i.