Sådan genkonfigureres Netgear DHCP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd computeren, der er tilsluttet routeren. Tryk på 'WIN' og 'R' på samme tid. 'WIN' er Windows-logotasten mellem 'Ctrl' og 'Alt'. Skriv 'cmd' i dialogboksen 'Kør' og tryk 'Enter'.
I det sorte 'Kommandoprompt' vindue skal du skrive 'ipconfig' og trykke på 'Enter'. Læs linjemarkøren 'IP-adresse' og kopier de fire sæt numre til højre for den (For eksempel 192.168.1.1).

2.

Åbn en web browser, f.eks. Internet Explorer, og indtast fire-talets IP-adresse i adresselinjen. Tryk på 'Enter'. Når du bliver bedt om brugernavn og adgangskode, skal du bruge følgende:

Brugernavn: 'administrator'
Adgangskode: 'adgangskode'

Tryk på Enter. Dette vil starte det web-baserede værktøj.

3.

Klik på 'LAN-indstillinger', der findes i menuen til venstre i det webbaserede værktøj. Dette åbner DHCP-serverindstillingerne. Brug feltet til højre for 'Start IP-adresse' for at definere hvilket nummer DHCP-puljen begynder at tildele fra. Brug 'Afslut IP-adresse' for at definere, hvor DHCP-poolen stopper. DHCP-poolen er sæt af tilgængelige IP-adresser, som DHCP-serveren kan tildele til computere automatisk. Du kan også deaktivere serveren fuldstændigt ved at fjerne markeringen i feltet Brug router som DHCP-server.

4.

Når du er færdig, klik på 'Anvend' og lad siden genindlæses. Når du er færdig, luk alle åbne vinduer ved at klikke på ikonet 'X' øverst til højre for hvert vindue. Genstart computeren for at færdiggøre de nye indstillinger.

Netgear routere er generelt plug-and-play, hvilket betyder, at de ikke har brug for konfiguration. Men når et hjemmenetværk udvides ud over fire netværkscomputere, bliver konfigurationen nødvendig. Hver husstandsrouter leveres med et webbaseret værktøj til at ændre indstillingerne manuelt. Indstillingerne er retfærdige på Netgear routere med forklaringer på hver valgmulighed mærket på højre side af siden. DHCP-indstillingen er blot en af ​​de fælles indstillinger, der er angivet på grænsefladen.