Sådan installeres et SSL-certifikat i IIS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer'. I dette vindue skal du dobbeltklikke på 'Internet Information Services (IIS).' Dette åbner IIS-konsollen.

2.

Klik på dit webservernavn på venstre side af vinduet. Dobbeltklik på 'Servercertifikater' i vinduet med midtdetaljer. Dette åbner et nyt vindue, hvor du installerer SSL-certifikatet.

3.

Klik på linket 'Complete Certificate Request' i højre side af vinduet. Klik på knappen, der er mærket '...' i højre side af den viste tekstboks.

4.

Vælg dit SSL-certifikat på harddisken. Et SSL-certifikat har en 'cer' filtypenavn. Klik på 'OK' for at installere certifikatet.

5.

Klik på ikonet 'Standardwebsted' på venstre side af skærmen. Klik i dette vindue på 'Bindinger' til højre. Klik på 'Tilføj'. I vinduet der åbnes, vælg 'HTTPS' og indtast derefter dit domænenavn. Klik på 'OK'. Dette binder det nye certifikat til den angivne hjemmeside.

Internet Information Services (IIS) giver virksomhederne en hosting løsning til servering af webapplikationer. IIS er inkluderet i Windows-serverens operativsystem. Secure Sockets Layer (SSL) giver websteder med kryptering, så brugerne kan sende private og følsomme oplysninger fra deres browser til hjemmesiden. SSL-certifikater installeres på IIS-serveren og giver brugerne mulighed for at gennemse hjemmesiden med 'HTTPS' præfiks.