Sådan tilslutter du en trådløs router til et Time Warner-kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Ethernet-kablet fra en af ​​LAN-portene bag på den trådløse router til computeren.

2.

Åbn en webbrowser og indtaste adressen til routerenværktøjet. Adressen ligner '192.168.X.X.' Se brugervejledningen til routeren for den specifikke adresse. Hvis du skal logge ind, er standardbrugernavn og kodeord almindeligvis henholdsvis 'admin' og 'password'. Se rutens brugervejledning til specifikke loginoplysninger.

Naviger til routerens trådløse indstillinger, mest sandsynligt kaldet 'Wireless' eller 'Wireless Settings.'

4.

Indtast SSID'en for dit netværk i det angivne felt under de trådløse indstillinger. Hvis du også kan angive de trådløse sikkerhedsoplysninger her, skal du vælge den trådløse sikkerhedstype, du vil bruge, og indtaste sikkerhedsnøglen. vil give dig parametre, du skal følge for at oprette en trådløs sikkerhedsnøgle. Hvis sikkerhedsoplysningerne ikke er under samme fane, skal du klikke på 'Sikkerhed' under de trådløse indstillinger og derefter indtaste de trådløse sikkerhedsoplysninger der.

5.

Gem indstillingerne, og afslut rutefunktionen.

6.

Afbryd Ethernet-kablet fra computeren og LAN-porten t på routeren og tilslut den igen til WAN-porten på bagsiden af ​​routeren og til internetporten på Time Warner Cable Modem. Tænd både modemet og routeren.

7.

Åbn computerens trådløse værktøj. Dobbeltklik på ikonet for det trådløse værktøj i systembakken nederst højre hjørne af dit skrivebord. Ikonet ligner en computer med et signal, der kommer ud af det, selv om det også kan se ud som en række stigende søjler afhængigt af din computer. Se computerens brugervejledning til det specifikke trådløse ikon for din computer.

8.

Dobbeltklik på SSID, som du har konfigureret til dit trådløse netværk, og indtast derefter sikkerhedsnøglen, når du bliver bedt om det. Klik på 'Connect' eller 'OK' for at oprette forbindelse til internettet trådløst.

Ulempen ved mange DSL- eller kabelmodemforbindelser, som et Time Warner-kabelmodem, er, at kun én bruger kan oprette forbindelse til internettet på én gang. Men hvis du tilføjer en trådløs router, kan du øge antallet af brugere, der kan oprette forbindelse trådløst eller via en kablet forbindelse. For en trådløs forbindelse skal du konfigurere både den trådløse router og computere ved hjælp af den forbindelse med samme netværksnavn (kaldet SSID) og den trådløse sikkerhedsnøgle. Proceduren for tilslutning og konfiguration af en trådløs router er generelt den samme uanset hvilket DSL eller kabelmodem du bruger.