Forskellige typer af internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er et par forskellige typer internetforbindelser, som bruges af mennesker over hele verden. En person kan vælge at bruge den type internetforbindelse, som bedst passer til hans behov. For at bestemme hvilken internetforbindelse der er bedst for en person, skal man forstå de forskellige typer forbindelser.

Trådløs

Trådløst internet er meget almindeligt nu, hvor teknologien er avanceret. Denne type internetforbindelse er tilvejebragt gennem et selskab af eget valg og opretter et trådløst hotspot gennem hele en persons hjem. Firmaet sender kunden et modem, der henter internetsignalet og sender det til en persons s computer. Hvis der er andre computere i hjemmet, vil en router blive leveret af virksomheden. Routeren er tilsluttet modemet og sender internetforbindelsen til andre enheder i hjemmet.

Dial-up

Dial-up Internet bliver stadig mindre almindeligt, men der er stadig mange, der bruger denne type forbindelse og det passer til deres behov. En opkaldsforbindelse leveres af et opkaldsforbindelse. En person skal forbinde telefonlinjen til computeren, og computeren bruger derefter telefonlinjen til at ringe til en internetforbindelse, der derefter sætter en computers computer online. En opkaldsforbindelse tager op på telefonlinjen som en person har tilsluttet computeren og gør det ikke muligt at foretage eller modtage opkald, mens du bruger internettet.

Bredbåndsinternetforbindelse

Bredbånd er en højhastighedsforbindelse til internettet, der leveres via et kabel eller telefonfirma. Denne type internet er den hurtigste til at sende og modtage data og giver kunden en konstant, hurtig internetforbindelse. På områder hvor bredbånd endnu ikke er tilbudt, er der satellit-internet service, hvilket meget ligner bredbåndsadgang. Denne type forbindelse bruger et modem, der ligner det, der bruges til trådløs adgang.