Sådan ændres arbejdsgruppen i XP Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og højreklik på ikonet 'Denne computer'. Klik på 'Egenskaber' for at åbne vinduet Windows System Properties i menuen.

2.

Klik på fanen 'Computer Name' i egenskabsvinduet. Under tekstfeltet, der indeholder det aktuelle arbejdsgruppens navn, skal du klikke på knappen 'Skift'. En ny dialogboks åbnes.

3.

Indtast dit nye arbejdsgruppens navn i tekstboksen. Dette arbejdsgruppens navn skal være det samme som de andre computere i dit hjemmenetværk. Computere med samme arbejdsgruppens navn kan dele filer og gennemse tilgængelige printere.

4.

Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne. Klik på 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber. Din Windows XP-maskine er nu konfigureret til den nye arbejdsgruppe.

Tips og advarsler

  • Du kan teste de nye indstillinger ved at dobbeltklikke på 'My Network 'genvej på dit skrivebord. Andre maskiner, der er en del af den samme arbejdsgruppe, vises i netværksvinduet.
  • Windows XP Home giver brugere et lille, letvægtsoperativsystem, der nemt bruges i hjemmet. Windows XP Home-udgaver har ikke virksomhedsfunktionerne i standardversioner, som f.eks. Muligheden for at deltage i et domæne. Du kan dog stadig bruge Windows XP Home i et lille netværk konfigureret som en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppemiljøet giver Windows-maskiner mulighed for at kommunikere og dele filer og printere. Du kan ændre Windows XP-arbejdsgruppen i dine systemegenskaber.