Sådan installeres en højhastigheds internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en lokal tjenesteudbyder for at bestemme en passende højhastigheds internet plan for din placering. Links til et par landsdækkende udbydere er placeret i Resources.

2.

Tilmeld dig en internetplan med høj hastighed. Afhængigt af tjenesteudbyderen skal du muligvis planlægge en aftale for at få en tekniker til at besøge dit bopælssted. De fleste udbydere kan simpelthen sende det nødvendige installationspakke via mailen for at undgå unødvendigt besvær.

3.

Pak dit installationssæt ud, og adskilt elementer for at kontrollere lagerbeholdningen dobbelt liste. Dette sikrer, at du ikke mangler nødvendige elementer.

4.

Tilslut dit kabelmodem til ethvert aktivt koaksialkabel i dit hjem. Hvis modemet kræver ekstern strøm, skal du sørge for at tilslutte modemet til en stikkontakt.

5.

Tilslut et Ethernet-kabel til en nummereret port på kabelmodemet. Hvis du vil bruge en direkte linje til din stationære computer eller laptop, kan du blot slutte den anden ende af Ethernet-kablet til den relevante port på din computer. Hvis du vil bruge en router eller hub, skal du forbinde Ethernet-kablet fra modemet til den første port på routeren eller navet. Tilslut derefter et andet Ethernet-kabel fra hub eller router til den relevante Ethernet-port på din computer.

6.

Tænd modemet og vent mindst 15 sekunder for at konfigurere det . Din computer skal kunne oprette forbindelse til internettet med det samme. Hvis du oplever problemer med at oprette forbindelse til internettet, skal du kontrollere, om dit installationspakke indeholder en installations-cd. Nogle internetudbydere indeholder en cd med nødvendige drivere eller software til at oprette forbindelse til internettet. Du skal muligvis installere softwaren, der følger med på denne disk, inden du tilslutter.

Hvis du har besluttet at opgradere din internetforbindelse fra opkald til et højhastigheds-alternativ, vil du være glad for at vide, at processen faktisk er ret simpel. Internet med høj hastighed kan give enorme fordele i forhold til langsommere forbindelser, herunder langt bedre upload- og downloadhastigheder, bedre kvalitet til streaming af lyd og video og evnen til at bruge videokonferenceprogrammer som Skype. For at kunne installere en højhastigheds internetforbindelse skal du have adgang til en deltagende internetudbyder, der tilbyder en form for bredbåndsforbindelse. Når du har fundet den rigtige udbyder, bør processen med at forbinde din enhed kun tage et par stykker øjeblikke.