Sådan ændres adgangskoden på en Cisco Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut konsolkablet fra COM-porten på computeren til konsolporten på routeren.

2.

Få adgang til routeren via terminal software såsom SecureCRT, Putty eller HyperTerminal. Alle disse programmer fungerer på samme måde.

3.

Tryk på 'Enter' for at få adgang til routeren. Du skal muligvis få et brugernavn og adgangskode fra din netværksadministrator for at få adgang til routeren.

4.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter'. Du skal muligvis få et brugernavn og adgangskode fra din netværksadministrator for at få adgang til routeren.

5.

Skriv 'config t' og tryk på 'Enter'. Indtast 'aktiver adgangskode [adgangskode]' hvor [adgangskode] er det kodeord, du vil skifte til. Tryk på 'Enter' for at ændre adgangskoden.

6.

Skriv 'line con 0' og tryk 'Enter.' Indtast 'password [password]', hvor [adgangskode] er det kodeord, du vil skifte til, og tryk derefter på 'Enter'.

7.

Skriv i 'linje vty 0 4 'og tryk på' Enter '. Indtast 'adgangskode [kodeord]', hvor [adgangskode] er det kodeord, du vil ændre til, og tryk derefter på 'Enter'.

8.

Skriv 'Afslut' og Tryk to gange på 'Enter'. Skriv 'wr' for at gemme ændringerne.

Der er mange adgangskoder, du kan ændre på en Cisco router. Konsoladgangskoden giver sikkerhed fra en person, der forbinder direkte til routeren via et Cisco-konsolkabel. Telnet-adgangskoden forhindrer en tilfældig bruger i at oprette forbindelse til routeren eksternt og foretage uønskede ændringer. Aktiver adgangskoden forhindrer en person, der er i stand til at komme ind i routeren, fra at foretage uønskede ændringer.