DSL Linux krav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Det er en fælles myte, at Linux-brugere ikke kan bruge de samme værktøjer, som deres Windows og Mac-modparter benytter sig af. Virkeligheden er, at Linux-brugere ikke kun har adgang til disse værktøjer, men også har mere kontrol over, hvordan de bruger dem og hvordan værktøjerne selv konfigureres på deres systemer. Et af de mere almindelige værktøjer er en højhastigheds internetforbindelse i form af en DSL-forbindelse, som tilbydes af de fleste større telefonselskaber.

DSL-service

Det første du har brug for er DSL-service fra din eller ethvert andet telefonfirma. Det er bedst at slå op alle tilgængelige udbydere i dit område og sammenligne deres priser og kundeanmeldelser. Baseret på disse data skal du vælge den, der passer bedst til dig. Normalt, når du har underskrevet en aftale om servicekontrakten, vil du blive sendt en router og andre opsætningsmaterialer; Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er behov for at installere den 'anbefalede' software, hvilket er godt for Linux-brugere, da den software næsten udelukkende er designet til Windows og ikke tilføjer nogen ekstra funktionalitet til tjenesten.

Tilslutning med et Ethernet-kabel

Hvis du har planer om direkte forbindelse til din router eller modem ved hjælp af et Ethernet-kabel, skal du sikre dig, at dit netværkskort har en driver installeret på dit system. På de fleste moderne Linux-distributioner er der ikke behov for at søge efter en driver til dit netværkskort, da driveren indbygget i dit operativsystem fungerer perfekt. Brugere, der kører ældre Linux-distributioner, skal muligvis bruge en anden computer med internetadgang, søge efter og downloade den korrekte driver.

Tilslutning trådløst

Brugere, der planlægger at oprette forbindelse via en trådløs router, skal først tilslutte routeren til deres DSL-modem og, mens du er tilsluttet routeren via et Ethernet-kabel, skal du indtaste IP-adressen på routerens underside i en hvilken som helst browser. På de fleste routere vil dette oprette konfigurationsguiden, som du nu kan konfigurere til din smag. Når du er færdig med at konfigurere dit trådløse netværk på din router, skal du genstarte din computer og forsøge at oprette forbindelse til det trådløse netværk. Igen vil de fleste moderne Linux-distributioner ikke have nogen problemer med at registrere og bruge din trådløse adapter.