DSL i forhold til kabel service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighed

Fordi nogle kabelvirksomheder er begyndt at opgradere deres netværk til fiberoptisk teknologi, er de den klare vinder, når det kommer til fart. Men selv grundlæggende kabelteknologi tilbyder generelt hurtigere hastigheder end DSL. Basiskabel Internet-hastigheder er 4 megabyte per sekund til 6 megabyte per sekund, mens grundlæggende DSL-internethastigheder er 768 kilobytes per sekund til 1,5 megabyte per sekund. High-end kabel internethastigheder gennemsnitlig 12MB til 20MB per sekund, mens high-end DSL-forbindelser gennemsnitligt 3MB til 7MB per sekund.

Bandwith

Når man sammenligner delt båndbredde, er DSL den klare vinder. DSL deles aldrig mellem forbrugerens placering og DSL-huben. Til gengæld deles båndbredden af ​​en kabeludbyder af alle kunder i dette område, hvilket kan påvirke forbindelseshastighederne. Det kan også påvirke sikkerheden. Da DSL'en forbindelsen deler ikke båndbredde, det er en smule mere sikker. Men forbrugere med Wi-Fi-forbindelser med enten DSL eller kabel Internet åbner sig for sikkerhedsproblemer.

Afstand

Afstanden fra en forbrugers hjem til ISP-hub kan påvirke ydeevnen, men kun for DSL-brugere. Forbindelseshastigheden med en kabel-internetudbyder falder ikke længere væk en forbruger er fra internetudbyderens hub. Derfor har kablet den fordel her.

DSL er meget følsom over for afstanden fra navet. Udbydere kan kun tilbyde tjenester til de forbrugere, der er 18.000 fod eller mindre fra et nav. Men efter ca. 10.000 fod vil forbrugerne begynde at se en forskel i internethastigheder og kan kun få den grundlæggende hastighed på 768 kilobytes per sekund.

Pris

Hvis forbrugerne er bekymrede over prisen, er DSL typisk vinderen i denne arena. DSL-tjenester spænder i pris fra $20 til $45 om måneden afhængigt af den hastighedsplan, en kunde vælger. Kabel internetudbydere spænder fra $40 til $55 om måneden uden mulighed for en billigere, langsommere plan.

Både DSL og kabel internetudbydere annoncerer priser startende med $19,95. Mens DSL-virksomheder tilbyder en sådan sats, kan kabelvirksomhederne i en langsommere plan kun tilbyde denne sats i meget begrænset tid, normalt kun de første tre måneder. Selvom DSL-servicen forbrugerne får for $19,95 satsen er på lavere frekvensspektrum, er det hurtigt nok til casual internet surfere.

Fremtid

Selv om DSL og kabel er de mest populære muligheder for forbrugere i dag, er der nye teknologier i horisonten, der vil omforme internet servicesektoren. En sådan teknologi er fiberoptisk teknologi, hvilket giver meget hurtigere hastigheder end DSL. Fiberoptikudbydere kan tilbyde forbrugernes hastigheder så hurtigt som 50 MB pr. Sekund. En anden fremadgående teknologi er WiiMax, som hedder firmaer som Sprint og Clearwire. Denne teknologi kan bruges både på en mobiltelefon og en bærbar computer. Mange forbrugere med pc'er har konfronteret spørgsmålet om, hvorvidt de skal få DSL eller kabel internet service til deres højhastighedsbehov. Der er mange forskelle med hensyn til pris, hastighed og sikkerhed. Svaret kan komme ned til det område, hvor forbrugeren lever. DSL-hastigheder varierer afhængigt af en forbindelse til et DSL-hub, og nogle kabeludbydere har skiftet til fiberoptisk teknologi.