Hvilke fordele har en administreret switch over en regelmæssig switch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværksafbrydere forbinder to eller flere noder på et computernetværk. En node er en hvilken som helst maskine, der skal transmittere eller modtage data til andre maskiner på netværket, f.eks. En computer, en printer eller en scanner. Netværksomskiftere tillader, at denne dataudveksling løber jævnt og effektivt og kommer i to grundlæggende sorter: administreret og ustyret.

Konfiguration

Ustyrede switche har ingen konfigurationsindstillinger; Du skal blot tilslutte netværksknuder til dem og snakke igennem dem. En administreret switch gør det muligt for netværksadministratorer at ændre switchens adfærd - individuelle porte kan tændes og slukkes, forbindes og afbrydes knudepunkter til og fra netværket eksternt.

Sikkerhed

Administratorer kan muligvis indstille portene på administreret skifter til kun at acceptere specifikke forbindelser. Dette forhindrer uautoriserede brugere i at bruge netværket. Nogle administrerede switche kan også have software til at kræve login / adgangskombinationer fra personer, der søger at bruge kontakten, og de fleste giver administratoren mulighed for at overvåge og logge datatrafik.

Nem adgang

Selvom ustyrede kontakter kan synes at være den nemme, netværkslegemand option, husk at managed switches tillader ændringer i et netværk fra en software interface (de fleste moderne switches giver en web-baseret grænseflade). Det er derfor muligt at lave den mest basale netværksadministration - for eksempel forbinde og afbryde knudepunkter - uden at skulle omlægge plugger fysisk. Administrerede switche er dyrere og teknisk mere komplicerede, men selv afslappede brugere kan på nogle måder finde dem nemmere.