Sådan Netværk Home Computere Kører Forskellige Versioner af Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til netværket. For computere, der vil være fysisk tilsluttet, skal du slutte den ene ende af et Ethernet-kabel til hver computer og den anden ende af hvert kabel til en router eller en netværksknap.
For computere, der vil blive tilsluttet trådløst, skal du klikke på 'Wireless Network 'ikonet i proceslinjen nederst til højre på skærmen. Dette ikon vil enten ligne en computerskærm med buede linjer, der udsendes fra den, eller det vil være en række af søjler, der indikerer signalstyrken. Når dette ikon er klikket, skal du vælge dit trådløse netværk fra listen, der vises, indtast dit netværks krypteringsnøgle, hvis du bliver bedt om det, og klik derefter på 'OK'. Hvis du ikke kender dit netværks krypteringsnøgle, henvises til din router

Tildele alle computere til samme arbejdsgruppe. Dette trin er kun nødvendigt, hvis der er computere, der kører Windows XP på dit netværk. . Hvis du vil ændre arbejdsgruppen i Windows XP, skal du klikke på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen og finde 'Denne computer.' Hvis 'Denne computer' ikke er i din 'Start' -menu, skal du kigge efter den på skrivebordet i stedet. Højreklik på 'Denne computer', og klik derefter på 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Computer Name' øverst i det nye vindue, og klik derefter på knappen 'Skift'. Indtast et hvilket som helst navn, du kan lide for arbejdsgruppen, så Klik på 'OK'. Når du er færdig, skal du genstarte din computer.

For at ændre arbejdsgruppen i Windows Vista eller Windows 7 skal du klikke på 'Start', højreklik på 'Computer' og derefter klikke på 'Propertie s. 'Klik på linket' Skift indstillinger 'i afsnittet' Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger ', og klik derefter på knappen' Skift 'i vinduet, der vises. Indtast det navn, du har valgt for arbejdsgruppen, og klik derefter på 'OK'. Genstart computeren, når du er færdig.

3.

Indstil din netværkstype til 'Privat' eller 'Hjem'. Dette trin gælder kun for computere, der kører Windows Vista og Windows 7 - og bør kun udfyldes i hjemmenetværker, ikke offentlige.

I Windows Vista skal du klikke på knappen 'Start' og derefter klikke på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværk og internet' i vinduet, der vises, og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter.' Find linket 'Tilpas' og klik på det. Vælg 'Privat' fra netværkstyperne, og klik derefter på 'Luk'.

I Windows 7 skal du klikke på 'Start' knappen og derefter klikke på 'Kontrolpanel'. Indtast 'Netværk' i søgefeltet i øverste højre hjørne af vinduet, og klik derefter på 'Netværk og delingscenter'. Under overskriften 'Se dine aktive netværk' finder du et blåt link, der angiver din aktuelle netværkstype. Klik på dette link, og vælg derefter 'Hjem' fra listen over typer, der vises.

Hvis Windows 7 beder dig om at oprette en hjemmegruppe, annullere eller afvise. Andre versioner af Windows kan ikke se eller bruge en hjemmegruppe, så det er ikke nødvendigt for dit netværk.

4.

Aktiver netværksopdagelse, fil- og udskriftsdeling og offentlig mappedeling . Disse ændringer gælder for Windows Vista og Windows 7 og udføres via det samme 'Netværks- og delingscenter', som bruges til at ændre din netværkstype til 'Privat' eller 'Hjem'.

For Windows Vista under 'Deling og opdagelse', klik på pilen ud for 'Fildeling', klik på 'Tænd fildeling', og klik derefter på 'Anvend'. Klik på pilen ud for 'Public folder sharing'. Vælg mellem de to muligheder, om du vil have netværksbrugere kun tilladelse til at se filer eller få lov til at ændre filer i dine offentlige mapper og derefter klikke på 'Anvend'. Klik på pilen ud for 'Printer Sharing', klik på 'Tænd printerdeling', og klik derefter på 'Apply.'

For Windows 7 skal du klikke på 'Skift avanceret delingsindstillinger' i venstre rude af vindue. Klik på pilen ved siden af ​​'Hjem eller arbejde', hvis det peger ned. Klik på både 'Tænd for netværksopdagelse' og 'Tænd for fil og printerdeling.' Hvis du vil dele filer i dine offentlige mapper, skal du klikke på 'Slå deling på, så alle andre med netadgang kan læse og skrive filer i de offentlige mapper.'

Tips og advarsler

< / p>
  • Hvis du kører en tredjeparts firewall på en af ​​dine computere, kan den blokere adgangen til nogle af netværksfunktionerne i Windows. Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du muligvis åbne visse porte på din firewall. En komplet liste over disse porte findes på Microsofts websted eller i referencelinkene.
  • Oprettelse af et hjemmenetværk giver dig mulighed for at dele filer og printere, streame musik, spille spil og meget mere. Heldigvis behøver forskellige versioner af Microsoft Windows-netværk med relativ lethed - og kun et lille antal unikke problemer skal løses.