Sådan diagnostiseres forbindelsesproblemer med Internet Explorer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Internet Explorer, og klik på knappen 'Værktøjer' i kontrollinjen øverst i vinduet. Vælg 'Diagnose tilslutningsproblemer' i menuen 'Værktøjer'. Et vindue vises, der viser startsiden til diagnosticeringsværktøjet.

2.

Følg vejledningen for at finde årsagen til forbindelsesfejlen. Diagnosticeringsværktøjet vil stille en række multiple choice-spørgsmål om forbindelsesproblemet, du oplever.

3.

Luk alle programmer og genstart computeren. Hvis du fortsætter med at modtage en fejl, når du forsøger at oprette forbindelse til internettet, skal du kontrollere, at alle kabler og strømforsyningskabler til computeren, modemet og / eller routeren er korrekt tilsluttet. Kør derefter diagnosticeringsværktøjet igen.

Ring til din internetudbyderes telefonnummer til teknisk support, hvis du ikke kan løse fejlen med diagnosticeringsværktøjet. Internet Explorer-diagnostik værktøjet kan ikke reparere eller nulstille funktionsfejl eller manglende hardware som modem og routere.

Internetforbindelse og netværksfejl kan være frustrerende og forvirrende for en afslappet computerbruger. Internet Explorer tilbyder dog et diagnostikværktøj til at identificere og endda reparere de mest almindelige netværksproblemer. Dette værktøj er nemt at bruge, organiseret i trin, og kan hjælpe med at få en computer til at køre hurtigt igen.