Sådan opretter du en internetforbindelsesserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på genvejen mærket 'Netværk og internetforbindelser' i Kontrolpanel.

2.

Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' for at åbne en liste over netværksforbindelser konfigureret på din maskine. Højreklik på din internetforbindelsesenhed og vælg 'Egenskaber'. Dette er normalt enheden mærket 'Local Area Network.'

3.

Klik på fanen 'Avanceret'. I afsnittet 'Internet Connection Sharing', og marker 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computerens internetforbindelse' boks.

4.

Marker afkrydsningsfeltet mærket 'Opret en opkaldsforbindelse, når en computer på mit netværk forsøger at få adgang til internettet', hvis din internetforbindelse er et standardopkaldsmodem. Dette tvinger serveren til automatisk at ringe til det udgående forbindelsesnummer, når en anden maskine forsøger at bruge internettet Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

5.

Klik på 'Ja' på bekræftelsesskærmen. Klik på knappen 'Genstart' for at genstarte computeren, hvis du bliver bedt om genstart.

Internet Connection Sharing (ICS) giver hjemmebrugere en enkel løsning til netværk. En ICS-netværksmodel bruger en computer som serveren, og andre maskiner på netværket bruger serveren som en proxyserver til internettet. Denne indstilling er tilgængelig i enhver version af Windows-operativsystemet. Du kan hurtigt redigere dine Windows-indstillinger for at oprette internetforbindelsesserveren på dit hjemmenetværk.