Sådan ændres et kodeord i Windows 2003 AD

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på ikonet 'Administrative Tools' i listen over muligheder. Klik på 'Active Directory Users and Computers' i denne mappe for at åbne AD-konsollen.

2.

Klik på dit domænenavn i venstre side af vinduet. Klik på ikonet 'Brugere' i listen over viste muligheder. Her vises alle de brugere, der er konfigureret på domænet i vinduet med central detaljer.

3.

Højreklik på den bruger, du vil redigere. Vælg 'Reset Password.' Et vindue åbnes, hvor du kan indtaste en ny adgangskode.

4.

Indtast brugerens nye adgangskode i det første tekstfelt. Indtast passwordværdien i det andet tekstfelt igen for at kontrollere, at det blev skrevet korrekt første gang.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer. Næste gang brugeren logger ind på domænet, er den nye adgangskode påkrævet.

Microsoft Active Directory (AD) konsoliderer alle Windows-domæneressourcer i en organiseret mappe kaldet en 'skov'. Active Directory styrer brugerrettigheder, enheder og netværksressourcer. Afsnittet 'Brugere' i Active Directory er placeringen for brugerrettigheder, herunder adgangskoder. Netværksadministratoren kan ændre brugerens adgangskode i AD-konsollen. AD-konsollen er placeret i domæneserverens kontrolpanel.