Sådan fejlfindes DSL-bredbåndsforbindelsesproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fejlfinding af forbindelsesproblemer

1.

Bekræft DSL / synkroniseringslys er solidt grønt. Der er kun tre lamper på et trådløst modem / gateway, der skal blinke: Ethernet, trådløst, internet. På et ikke-trådløst / enkeltbrugermodem skal kun to lamper blinke: Ethernet og Internet. Synkronisering er den fysiske forbindelse til DSL-udbyderen. Et blinkende eller rødt DSL / synkroniseringslys er en indikation på noget, der er 'fysisk' forkert. Kunden skal først sikre sig, at de bruger den telefonledning, der fulgte med modemet, eller en ledning, der har samme længde (typisk 6-12 fod afhængigt af tjenesteudbyderen).

Sørg for, at telefonledningen er tilsluttet i DSL-porten på modemets bagside, og enten direkte i en fungerende telefonstik (har en ringetone) eller tilsluttet DSL-siden af ​​en dual filter eller splitter. Herefter skal du sørge for, at der er installeret et filter på hver telefonstik, der har en telefon tilsluttet. Filtret skal tilsluttes direkte til telefonstikket, telefonkablerne skal sættes i filteret. Bekræft andre enheder, der er tilsluttet telefonlinjen, f.eks. Faxmaskiner, satellitmodtagere, alarmsystemer og livsvarsel.

Apparater som faxmaskiner og satellitmodtagere kan midlertidigt frakobles til fejlfinding. Et telefonfilter kan anbringes på telefonstikket for at adskille signalet på en faxmaskine og satellitmodtager. For Alarm Systems og Life Alert skal kunderne kontakte den virksomhed, der udbyder tjenesten til at have et filter placeret på NID (telefonboks på ydersiden af ​​huset). Endelig genstart modemet. Hvis DSL-lampen stadig blinker eller rød, skal du kontakte DSL Internet Service Provider.

2.

Kontroller, at internettet lyser grønt. Et solidt grønt DSL-lys og rødt internetlys på et DSL-modem er en indikation på, at modemet ikke er i stand til at kommunikere med internettet. Kunder, der bruger trådløse modemer / gateways eller enkeltbrugermodemer uden en trådløs router, skal bare logge ind på deres modem og indtaste deres brugernavn og adgangskode for at løse dette problem.

Kunder, der har en trådløs router, skal fjerne routeren, tilslutte dem direkte til modemet og sætte modemet tilbage i brotilstand. Tilslut derefter routeren igen, og indtast brugernavnet og adgangskoden i routeren igen. Internet-lyset blev rødt, fordi modemmet modemet blev taget ud i brug af brotilstand, eller fordi PPPoE-oplysningerne er forkerte i routeren.

Hvis dette problem opstår ofte eller ikke løser kundens problem, skal kunden kontakte internetudbyderen.

3.

Bekræft Det trådløse lys er tændt. Et trådløst modem / gateway er et modem og en router i en enhed. Kunder, der mister deres trådløse internetforbindelse, skal først kontrollere, at det trådløse lys er tændt. Nogle gateways kommer med den trådløse aktiverede (tændt), andre har for at være aktiveret.

Hvis det trådløse er allerede aktiveret, skal kunderne blot se deres tilgængelige trådløse netværksforbindelse. Sørg for, at deres netværksshows er tilsluttet. Hvis det ikke vises, skal du klikke på netværk, indtast WEP-nøglen (også kaldet krypteringsnøgle, sikkerhedsnøgle eller adgangskode). WEP-nøglen vil enten være placeret på gatewayen (normalt på bagsiden), gatewayens interface (software) eller det papirarbejde, der fulgte med gatewayen. Hvis trådløst ikke er aktiveret på gatewayen, skal kunden logge ind på gatewayen og aktivere den.

Internetudbydere bruger forskellige gateways; hver enkelt har en anden grænseflade, forskellige måder at få adgang til den og forskellige måder at aktivere den trådløse på. Kunder, der skal kontrollere, om det trådløse er aktiveret, eller som har brug for hjælp til at aktivere den trådløse på gateway, bør kontakte deres internetudbyder.

Digital Subscriber Line eller DSL er en højhastigheds internetforbindelse, der bruger telefonlinjen til at give kunderne forbindelse til internettet. Forbindelsen er hurtigere end opkald, fordi den bruger en større del af telefonlinjen end opkaldsforbindelsen. Fordi DSL ikke bruger den samme del af telefonen, som kunder bruger til stemme, tillader det kunden at bruge telefonen og forbinde til internettet på samme tid.