Sådan installeres en printerserver i Windows 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Indstillinger'. Klik på genvejen 'Kontrolpanel' i listen over menupunkter.

2.

Dobbeltklik på 'Tilføj / fjern programmer'. Dette åbner et nyt vindue med en liste over alt installeret software. Klik på 'Tilføj / fjern Windows-komponenter' for at se en liste over Windows-værktøjer.

3.

Klik på ikonet 'Other Network File and Print Services'. Klik på knappen 'Detaljer' til højre for ikonet. Dette åbner et nyt vindue med en liste over hjælpeprogrammer til fil- og udskrivningstjenester.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Print Services for Unix' og tryk på 'OK' -knappen. Printerserversoftwaren er installeret på din Windows 2000-server.

Microsoft udgav Windows 2000-operativsystemet for flere år siden, men det bruges stadig på nogle netværksforretningsservere. Windows 2000 fungerer som en printernetkort i nogle netværk, hvilket betyder, at det køer hvert udskriftsjob for brugere til en bestemt enhed. Udskrivningstjenesterne til Windows 2000 er installeret, så andre operativsystemer som Linux eller Unix kan udskrive til Windows-ressourcerne. Installationen udføres i Windows Kontrolpanel.