Sådan oprettes et hjemmenetværk med en trådløs netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at den trådløse adapter fungerer korrekt. USB trådløse adaptere og Cardbus-adapterkort har normalt et indikatorlys. Kontrol af et trådløst netværkskort kræver lidt mere arbejde. Gå til 'Start' og højreklik på 'Denne computer.' Vælg 'Egenskaber'. Gå til fanen 'Hardware'. Klik på 'Enhedshåndtering.' Klik på plustegnet ved siden af ​​'Netværksadaptere.' Det trådløse netværkskort skal vise. Hvis der er en ukendt enhed angivet med et udråbstegn, kan det være, at du har installeret det trådløse kort forkert.

2.

Konfigurer din trådløse router. Hver routers opsætning er forskellig afhængigt af producenten. En typisk opsætning giver dig en router IP til at besøge i din webbrowser. Søg efter trådløse indstillinger. Du vælger en SSID, som er netværksnavnet, en adgangskode / netværksnøgle, og en form for sikkerhed for det trådløse netværk. Noter SSID og netværksnøglen og gem konfigurationen.

3.

Kontroller routeren for at sikre, at den er udsendt et trådløst signal (der er typisk et indikatorlys). Gå tilbage til din computer. Et ikon skal dukke op i systembakken, der ligner en lille computerskærm. Højreklik på dette ikon og vælg 'Vis trådløse netværk'. Vælg netværket med den SSID, du tidligere har angivet, og indtast i netværksnøglen, når du bliver bedt om det. Gentag denne proces for alle andre trådløse computere på netværket.

Mange moderne computere har allerede trådløse netværksfunktioner, men ældre computere bruger et trådløst netværkskort for at modtage et trådløst signal. Trådløse netværksadaptere kan være en USB-adapter, der bare tilsluttes til din USB-port, en Cardbus-netværksadapter, der glider ind i en bærbar pc-kortplads eller en intern PCI trådløs netværksadapter. Den trådløse netværkskort skal installeres eller vedhæftes, inden du fortsætter.