Sådan oprettes et trådløst hotspot

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router til dit bredbånds modem ved hjælp af Ethernet-kablet. Slut Ethernet-kablet til bagsiden af ​​den trådløse router. Det går ind i den port, der er angivet som 'WLAN', 'WAN' eller 'Internet', afhængigt af din router's nøjagtige model. Den anden ende af Ethernet-kablet går ind i den åbne Ethernet-port på bagsiden af ​​dit bredbåndsmodem.

2.

Find den manual / dokumentation, der blev leveret sammen med din nye trådløse router. Find den del af manualen, der beskriver den særlige webadresse (internetadresse) for at indstille dit trådløse hotspot op. Standardadgangskoden til din router skal også være indeholdt på disse sider.

3.

Brug browseren på en computer, der er korrekt tilsluttet til internettet. Inden for browseren indtaster du den URL-adresse, der var indeholdt i routeren manualen. Du bliver ledt til en side, der beder dig om standardadgangskoden, du fandt i manualen. Indtast det og gå videre til siden, hvor du kan konfigurere dine trådløse hotspot-indstillinger.

4.

Vælg et navn til dit trådløse hotspot, som også kaldes en 'SSID' . Denne 'SSID' er et navn på din præference og vil ikke påvirke dit hotspot på nogen anden måde. Vælg også om du vil sikre dit netværk fra uautoriserede brugere med et kodeord. Hvis ja, skal du først vælge et krypteringsniveau - enten WEP eller WPA. WPA giver større sikkerhed, men er muligvis ikke kompatibel med ældre browsere. Vælg derefter et kodeord til dit hotspot.

5.

Vælg 'Gem' for at gemme alle dine nyoprettede trådløse hotspot-indstillinger.

6.

Test dit nyoprettede trådløse hotspot. Klik på det trådløse ikon på skrivebordet for at afsløre en liste over trådløse hotspots i området. Dette trådløse ikon vil være på bundlinjen i Windows 7 / Vista (og langs nederste værktøjslinje i tidligere udgaver som XP) eller langs den øverste værktøjslinje på en Mac. Når du har klikket på ikonet, skal du vælge navnet (SSID) på dit trådløse hotspot og indtaste et kodeord, hvis det er nødvendigt.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger Windows Vista anbefales det, men det kræves ikke, at du installerer Windows Vista Service Pack 2 (SP2), når du bruger trådløst internet på din computer. Se afsnittet 'Ressourcer' for yderligere information.
  • Trådløse netværk giver et fantastisk niveau af frihed til telekommunikation og kan gøre det muligt for flere computere eller brugere at deltage i et enkelt hotspot til trådløs internetadgang. Du ønsker måske at oprette et trådløst hotspot til dit hjem eller kontor, og heldigvis kræver denne proces ikke en professionel eller noget eksisterende niveau af trådløs oplevelse. Med et Ethernet-kabel parret med en router og et bredbåndsmodem, kan du oprette dit eget trådløse hotspot i kort rækkefølge.