Sådan sender du et signal til at genstarte en pc via en IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstfeltet, og tryk på 'OK'. Dette åbner kommandoprompten, der bruges til at udføre nedlukningsprogrammet.

2.

Skriv følgende kommando i prompt:

shutdown -r -f - m \ computer\_IP

Udskift 'computer\_IP' med IP-adressen til den fjerncomputer, du vil genstarte. Indstillingen '-f' instruerer kommandoen til at tvinge applikationer til at lukke. Alternativet '-r' tvinger en genstart på maskinen. Hvis du glemmer '-r' -alternativet, lukkes computeren i stedet for genstart.

3.

Indtast administratoradgangskoden for at fuldføre genstartsprocessen. Administratoradgangskoden er påkrævet, eller enhver på netværket med adgang til værktøjet kan genstarte maskiner. Tryk på 'Enter', når du har indtastet adgangskoden. Fjerncomputeren genstarter. Status for computeren vises i din kommandoprompt i Windows.

Windows-netværksadministratorer har flere muligheder med serverens operativsystem. Filen 'Shutdown.exe' er tilgængelig fra Microsoft, som sender et signal til en maskine ved hjælp af en IP-adresse eller et computernavn. Filen får en maskine til at slukke eller genstarte, afhængigt af de anvendte switche. Værktøjet udføres fra kommandolinjen i Windows, og der kræves ordentlige tilladelser på netværket for at kommandoen skal lykkes.