Sådan testes din DNS-server på en 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstfeltet, og tryk på 'OK'. Dette åbner din Windows-kommandoprompt, hvor du kan teste DNS-serveren.

2.

Skriv 'ping -a u0026 lt; ip\_address u0026 gt;' ind i kommandoprompten og tryk på 'Enter'. Udskift 'u0026 lt; ip\_address u0026 gt;' med din server's IP. '-a' -knappen angiver, at IP-adressen skal løses til det venlige navn. Da DNS-servere løser IP-adresser til venlige domænenavne, tvinger det Windows 2000-maskinen til at foretage et opkald til DNS-serveren. Dette tester for at sikre, at DNS-serveren fungerer korrekt.

3.

Se resultaterne af ping-kommandoen. Den første linje, der blev returneret, bekræfter, om DNS-serveren kunne oversætte IP-adressen til et venligt navn. Nedenfor er et eksempel fra ping-kommandoen:

Pinging my\_server [192.168.0.22] med 32 bytes data:

'my\_server' er navnet på din server på netværk. IP-adressen ved siden af ​​det er resultatet af DNS-serveren. Hvis DNS-serveren fejler, returneres navnet ikke.

Domænenavne servere (DNS) giver opløsning fra en IP-adresse til et venligt navn. DNS-servere bruges også til at løse venlige navne til IP-adresser. Når du indtaster et domæne i din webbrowser, spørger den første proces, der bruges på internettet for at finde serveren, domænenavnserveren til IP-adressen. Du kan hurtigt tjekke dine DNS-servere på Windows 2000-maskinen ved hjælp af kommandoen 'ping'.