Windows Home Server Fordele

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Microsoft Windows Home Server er et softwareprogram, der hjælper med at styre flere computere og andre elektroniske enheder i dit hjem på et netværk. Du kan forbinde op til 10 computere på dit lokale netværk og stadig udnytte den automatiske backup software, der er en del af Windows Home Server-pakken. Du bør overveje at udnytte Microsoft Windows Home Server, når du opretter et lokalt netværk i dit hjem for at udnytte pakkens mange muligheder.

Datahåndtering

Windows Home Server giver et sted, hvor du kan sikkerhedskopiere og gemme vigtige filer på et lokalt netværk. Derudover kan du styre filer på tværs af flere computere og enheder. Hvis du for eksempel opretter et dokument på en stationær computer, kan du få adgang til det pågældende dokument fra en bærbar computer senere i et andet rum. Du kan få adgang til en enkelt kopi af et dokument på serveren i modsætning til at distribuere kopier individuelt til andre brugere på netværket, hvilket kan være problematisk, da dokumenter udvikler sig.

Medieunderstøttelse

Den centraliserede lagringsplads for Windows Home Server tillader Du får adgang til multimediefiler, f.eks. musik eller videoer, hvor som helst i dit hus. Du kan dele billeder med andre familiemedlemmer ved at sende billederne på et bestemt sted på serveren. Du kan også streame mediefiler direkte på elektroniske enheder, såsom fjernsyn eller andre personlige computere.

Udvidelig

Du kan nemt tilføje mere lagerkapacitet til Windows Home Server, hvis du har brug for mere lagerplads. Derudover er der mange tilføjelsesprogrammer, som du kan bruge til at tilpasse og udvide Windows Home Server. LightsOut-tilføjelsesprogrammet styrer serverens strømforbrug baseret på tidspunktet på dagen. Automatiseringsværktøjer, som f.eks. KeepVault, sikkerhedskopieres automatisk og kan synkronisere computere på netværket.