Forskel mellem et hardware og software modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Implementering

Den mest grundlæggende forskel mellem hardware og software modemer ligger i modemets interaktion med systemet. Hardware modemer findes udelukkende på hardware, der er adskilt fra hovedcomputeren. Software modemer kører kritiske operationer (f.eks. fejl korrektion og datakomprimering) i selve computersystemet ved hjælp af computerressourcer. Hardware modemer har deres egen specialiserede hardware, der kører disse processer væk fra computersystemet.

Overførselshastigheder

Hardware modemer opretholder normalt hurtigere download og data overførselshastigheder. Softwaremodemer deler computerressourcer til at fortolke data modtaget fra internettet. Da softwaremodemet ikke bruger dedikeret hardware til at udføre disse opgaver som et hardwaremodem, kan dette resultere i langsommere downloadhastigheder.

Ressourcebrug

Da software modemer bruger systemressourcer i stedet for at handle på uafhængig hardware, forbliver der mindre ressourcer til rådighed for systemet og brugeren. Dette kan påvirke systemomkostninger og ydeevne ved at kræve avanceret hardware (hardware modemer koster normalt mindre end at opgradere computer dele på et aldringssystem). Effekten af ​​ydelsestab og hardwareomkostninger er per bruger: Hvis en brugers nuværende hardware er gammel, eller hvis opgradering ikke er en mulighed, kan et hardwaremodem give et logisk valg.

Kompatibilitet

Software modemer afhænger normalt mere af det anvendte operativsystem end hardware modemer. Et software modem til en Mac vil f.eks. Aldrig arbejde på et Windows-system. Hardware modemer er derimod normalt platformafhængige. software til at køre på flere systemer, men softwaren leveres normalt af producenten. Dette gør det muligt for et hardwaremodem at forblive nyttigt over mange computeropgraderinger eller ændringer.

Fysisk plads

Softwaremodemer gør det muligt at integrere modemkapacitet i bærbare computere og håndholdte computere meget nemmere, da hardware modemer skal have deres eget sæt kredsløb og chips, tager de nødvendigvis ekstra plads. Rummet bliver kritisk i mindre computere, og software modemer tilbyder en attraktiv løsning. Hardware og software modemer har forskellige fordele og ulemper baseret på implementering. Software modemer kan tjene en bruger godt, hvis systemressourcer er tilgængelige, eller hvis rummet er et problem. Hardware modemer giver bedre overordnet ydeevne og kompatibilitet.