Tips til netværk CAT6-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Laying CAT6-kabel er en relativt nem måde at etablere et stort antal computere hjemme eller på kontoret. Denne type Ethernet-kabel er meget god til overførsel af store filer på grund af sin 1 Gbps båndbredde rating, men er også kompatibel med den gamle CAT5-standard. For at opnå de hurtigste hastigheder og den bedste pålidelighed bør brugere af CAT6-kablet sikre, at det er korrekt tilkoblet.

Kontroller længden

Sørg for, at kablet ikke er for kort. Når et CAT6-kabel er blevet krympet, kan det ikke forlænges. Ethernetkabler køres også ofte gennem vanskelige steder, hvilket gør retrieval ret til en indsats.

I samme notat skal kablet heller ikke være for langt. Et CAT6-kabel kan kun sende data op til 100 meter. Selvom repeater eksisterer for at udvide CAT6-rækken, er de ret dyre.

Beskyt kablet

Selv om CAT6-kablerne er ret robuste, vil de forringes hurtigt, hvis de bliver mishandlet.

Ikke bøj kablet overdrevent eller læg det under tunge genstande. Stræk det ikke ud. Hvis du gør det, beskadiges de følsomme ledninger inde i kablet og ødelægger hele ledningen.

For at undgå besvær på vejen skal du kun bruge kabler med gummierede stik. Selv om det er dyrere, er disse stik ansvarlige for at holde CAT6-kablet på plads og er let at bryde, hvis de ikke er beskyttet.

Test kablet

Uanset om du har købt dine CAT6-kabler i en butik eller lavet dem selv, test altid ledningerne før installation. Ethernet-testere er billige og gør netværksfejlfinding meget lettere.

Det sidste du vil gøre er at køre et 30 fods kabel mellem gulve og derefter opdage det er brudt.