Sådan blokkerer du websites med Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen '192.168.1.1' i adresselinjen. Tryk på 'Enter'. En prompt vises, hvor du bliver bedt om at indtaste brugernavnet og adgangskoden til konfigurationssiden til Linksys router.

2.

Indtast 'admin' som adgangskode, og slip 'Brugernavn' felt tomt. Hvis du selv har oprettet et nyt brugernavn og kodeord, når du indstiller Linksys-router, skal du indtaste disse loginoplysninger i stedet. Dette bringer dig til skærmbilledet 'Setup' i konfigurationsprogrammet til din Linksys-router.

3.

Klik på fanen 'Adgangsbegrænsninger' øverst i vinduet.

4.

Klik på knappen 'Nægt', og sørg for, at 'Everyday' og '24 Hours' vælges, hvis du vil have din sikkerhedspolitik til enhver tid .

5.

Klik på knappen 'Rediger liste over pc'er'. Et nyt vindue åbnes.

6.

Skift de to bokse ud for 'IP-område 01' til '100' og '149', hvis du vil forhindre alle computere på dit netværk fra at få adgang til den eller de websteder, du blokerer. Du kan også indtaste IP-adresserne på bestemte computere på dit netværk under 'Indtast IP-adressen på pc'erne' for at forhindre, at kun disse computere kommer fra webstedet / webstederne. Klik på 'Gem indstillinger', når du er klar til at fortsætte.

7.

Klik ind i en boks ud for 'Website Blokering ved URL-adresse' for at indtaste adresserne på bestemte websteder, som du vil gerne blokere. Indtast hver adresse i formatet 'www.example.com'.

8.

Klik ind i en boks ud for 'Website blokering ved søgeord' for at indtaste ord, der skal blokeres. Enhver webstedsadresse, herunder de søgeord, du indtaster, vil blive blokeret automatisk af Linksys-router.

9.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' nederst i vinduet for at færdiggøre

Tips og advarsler

  • Selvom mange Linksys-routere deler det samme konfigurationsprogram, er instruktionerne i denne artikel specifikke til Linksys WRT54G trådløse router. De menupunkter, der bruges til at blokere websteder, kan afvige lidt for nogle Linksys-router-modeller.
  • Linksys-routere har evnen til at blokere enhver hjemmeside, du vælger af hjemmesidenes adresse eller søgeord, der måtte være indeholdt i adressen. Denne metode til blokering af websteder er generelt mere effektiv end computerbaserede metoder som Windows HOSTS-filen, som HOSTS-filen kan ændres af brugeren, mens sikkerhedsindstillingerne for en Linksys-router kræver et kodeord. Brug filterindstillingerne på din Linksys-router til at blokere websteder, som du ikke vil have brugere på dit netværk for at få adgang til.