Sådan fastlægger du en trådløs MAC-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontrollér den trådløse adapter til en etiket, der lister MAC-adressen, hvis du bruger en ekstern trådløs adapter eller vil tjekke adressen for en intern adapter, der ikke er installeret. Kasser og andre materialer, der fulgte med adapteren, kan også nævne MAC-adressen.

2.

Klik på 'Start' efterfulgt af 'Kør', skriv 'cmd' felt og tryk på 'Enter', hvis du er på et Windows XP-system. For Windows Vista og 7, klik på 'Start', skriv 'kommando' i søgefeltet og tryk 'Enter'. Kommandoprompten vises.

3.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk 'Enter'. En liste over oplysninger om dine netværksenheder vises.

4.

Rul gennem listen med oplysninger og find en sektion med oplysninger om din trådløse netværksforbindelse.

< p> 5.

Kontroller tegnstrengen, der er angivet som din fysiske adresse. Dette er din MAC-adresse.

Tips og advarsler

  • Hver netværksadapter, du har installeret, har en anden MAC-adresse.
  • MAC-adresser er typisk 12 tegn i grupper på to adskilt af bindestreger.
  • Mens du kigger på 'ipconfig / all' -oplysningerne, kan du også finde MAC-adressen til din Ethernet-adapter ved at tjekke den fysiske adresse opført for det.
  • En MAC-adresse (Media Access Control), også kaldet en fysisk adresse, er et nummer, der er tildelt hver netværksenhed på et netværk. MAC-adresser er unikke for hver enhed, hvilket giver mulighed for at identificere forskellige enheder og computere ved hjælp af enhederne. Hvis du sætter din computer op på et nyt netværk, kan din netværksadministrator kræve, at din MAC-adresse registrerer din computer. Du kan identificere trådløse MAC-adresser ved hjælp af kommandopromptsværktøjet.