Sådan opretter du en internetnetværksforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Kontrolpanel. Gå til startmenuen, og klik på 'Kontrolpanel'. Kontrolpanelet er normalt placeret på venstre side af startmenuen.

2.

Gå til netværks- og internetafsnittet i Kontrolpanel. Dernæst åbner du Netværksdeling Center. Når du har fået adgang til Netværksdeling Center, skal du klikke på 'Konfigurer en forbindelse eller et netværk'. Klik derefter på 'Opret forbindelse til internettet'. Følgende skærm viser dig hvilke typer forbindelser du kan oprette forbindelse til.

3.

Vælg en metode til forbindelse til internettet. Du har mulighed for at oprette en trådløs, bredbånds- eller opkaldsforbindelse. Vælg den type forbindelse du ønsker, og start installationsprocessen.

4.

Opret en trådløs netværksforbindelse, hvis du har en trådløs router, eller hvis du planlægger at oprette forbindelse til trådløse netværk og hot spots. Opret et brugernavn (SSID) til dit netværk. Opret en stærk netværksnøgle med WPA-kryptering for at sikre dit trådløse netværk og forhindre hackere i at infiltrere dit netværk. Opret ikke en netværksnøgle, hvis du foretrækker at have et åbent (usikret) netværk.

5.

Konfigurer en bredbånds-DSL- eller kabelforbindelse. Aktivér dit kabel eller DSL modem. Nogle internetudbydere (ISP'er) kræver, at brugere aktiverer deres modem. For at gøre dette skal du kontakte din standard internetudbyder og give dem din MAC (Media Access Control) adresse og dit kundekontonummer.

6.

Opret en opkaldsforbindelse, hvis du gør det Har ikke ledige trådløse, kabel- eller DSL-modemer. Tilmeld dig en internetudbyder, der tilbyder opkalds service. Internetudbydere som NetZero, Juno og EarthLink tilbyder opkaldstjeneste.

7.

Gennemse internettet for at se, om din forbindelse fungerer korrekt. Åbn din standardwebbrowser og opret forbindelse til et websted. Hvis du er i stand til at surfe på internettet, har du med succes oprettet din internetnetværksforbindelse.

Da internettet fortsætter med at blive mere pålidelige, bliver det nu vigtigere at have adgang til internettet. Når du har internetnetværksforbindelse, kan du med succes surfe på internettet. For at oprette en internetforbindelse er det vigtigt at have de rigtige værktøjer, såsom DSL eller kabelmodem, trådløst netværkskort og en trådløs adapter. Du kan også manuelt konfigurere en internetnetværksforbindelse på dit operativsystem.