DSL Service Vs. Kabel Internet Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Teknologi

Kabel Internet-service og DSL-service tilbyder hver især højhastighedsadgang til internettet, men bruger forskellige teknologier til at gøre det. Kabel Internet kommer via en standard kabelledning, som kan opdeles, så brugeren får både internet service og kabel-tv-tjeneste fra en enkelt forbindelse. DSL Internet bevæger sig over traditionelle telefonlinjer, som samtidig kan give telefon og internetadgang.

Hardware

I både kabel og DSL-tjeneste leverer linjen, der kommer ind i bygningen, et signal til et modem, hvilket er en ekstern enhed til afkodning af netværkssignalet. Kabelmodemer og DSL-modemer ligner hinanden, men de accepterer indgang fra henholdsvis et koaksialkabel og en telefonstik. Begge modeller har også en Ethernet-udgang, der kan tilsluttes direkte til en computer eller til en kablet eller trådløs router.

Hastighed

En af nøgleforskellene mellem kabel og DSL Internet service er hastigheden på dataudgivelsen. Generelt er kabletjenesten hurtigere, især når brugerne sender data til internettet. Begge typer af service betragtes som 'høj hastighed', hvilket simpelthen betyder, at de er hurtigere end konventionel opkaldsadgang til internettet. Faktiske netværkshastigheder varierer afhængigt af trafik, hardwarekvalitet og, for DSL, brugerens fysiske afstand fra leverandørens centrale forbindelsespunkt.

Omkostninger og adgang

På markeder, der tilbyder både DSL og kabel-internet-service, koster kabel-service normalt mere. Større telekommunikationsvirksomheder kan tilbyde en eller begge typer tjenester til forskellige prispunkter. Tiered pricing kan omfatte hurtigere adgang eller premium-funktioner i en plan med en dyrere månedlige afgift. store fordele ved DSL er, at den er mere tilgængelig og lettere at installere til boliger, der har en telefonforbindelse, men ingen kabelforbindelse.

Alternativer

Der findes andre typer internettjenester, der konkurrerer med DSL- og kabelforbindelser. Udover opkaldsadgang tilbyder flere og flere virksomheder hurtig internetadgang via satellit. Denne type tjeneste er modtagelig for forstyrrelser på grund af dårligt vejr, men giver service uden fysisk forbindelse, tillader det ng brugere i fjerntliggende områder for at få adgang til internettet. Lokalt netværk eller LAN er almindelige i store kontorbygninger og universitetscampuser, hvilket giver endnu hurtigere internetforbrug til brugerne. De fleste virksomheder og husholdninger har et valg mellem forskellige lokale internetudbydere. To af de mest almindelige typer af internetadgang er DSL (digital abonnentlinje) og kabel-internetadgang. Mens begge typer forbindelser tilbyder højhastighedstilgang, er der også vigtige forskelle, som internetbrugere bør være opmærksomme på.