Grundlæggende Computer Hardware u0026 Netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Netværkskort

Hver computer kræver et netværkskort for at oprette forbindelse til netværket. De fleste nye computere vil have et kabelnet netkort, der allerede er installeret som standard. Du skal muligvis installere et trådløst kort på en stationær computer, hvis du vil oprette et trådløst netværk. De fleste bærbare computere leveres med både kablede og trådløse kort, der allerede er installeret.

Modem

Du skal have en bredbåndsmodem, hvis du vil bruge netværket til at dele en internetforbindelse. Normalt installerer den tekniker, der opretter din bredbåndsinternetforbindelse, modemets hardware. Modemet vil være ansvarlig for at bære internet signalet til dit netværk.

Router

Routeren er det vigtigste punkt for adgang for alle computere, der forbinder til et netværk. Modemet vil oprette forbindelse til routeren og give internet til netværket. Alle computere vil oprette forbindelse til routeren til internet og fildeling enten via et kabel på bagsiden af ​​routeren eller via trådløst signal. De fleste trådløse routere tilbyder både trådløse og kabelforbundne forbindelser.

Hub

En hub er en lille netværksboks, der kan fungere som en splitter i et kablet netværk. Du kan køre en ledning fra routeren ind i navet og opdele forbindelsen derfra i stedet for at køre flere ledninger fra routeren til computere i et andet rum. Forskellige hubber understøtter et andet antal tilslutninger.

Kabler

Du skal bruge mindst en eller to netværkskabler, selvom du opretter et primært trådløst netværk. Kør et kabel mellem modemet og routeren til internetdeling. Netværkskabler kan også bruges til at forbinde routeren til en computer eller en hub. Disse kabler kommer i forskellige længder afhængigt af dine netværksbehov. Computer netværk er en måde at dele ressourcer som data, filer, programmer og internetforbindelser. Det er vigtigt at afgøre, inden du begynder at installere dit netværk, om du vil have et kablet eller trådløst netværk. Hvis du har et par computere i samme rum som din router, har du muligvis ikke brug for et trådløst netværk. Men hvis du har flere computere i forskellige lokaler, kan køreledninger til hvert værelse være mere problemer end at oprette et trådløst netværk. Meget af hardware og udstyr vil være det samme, uanset om du vil oprette et kablet eller trådløst netværk.