Hvorfor er min computer tilslutningshastighed så langsom?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Type af forbindelse

Nogle typer af internetforbindelser er ekstremt langsomme i forhold til andre. Opringning Internet-tjenesten er generelt begrænset til 56 Kbps. ASDL er hurtigere end opkald og tilbyder uploadhastigheder på 256 Kbps til 1024 Kbps. Kabel internet service er hurtigere, efterfulgt af forskellige højhastigheds-fiberoptiske forbindelser. Hvis du rutinemæssigt har adgang til en højhastighedstjeneste, f.eks. På din arbejdsplads, og derefter har adgang til opkald eller ASDL på din bolig, kan den langsommere forbindelsestjeneste derhjemme føles betydeligt træg.

Flaskehals

Flaskehalsing er Udtrykket bruges til at beskrive gluten af ​​data, som internetforbindelsesrouteren skal buffer og parse, før den sender dataene til computere på netværket. Flere brugere på et netværk eller en tung aktivitet kan overstige routerens kapacitet til at håndtere disse data på kort tid. En firmwareopgradering kan afhjælpe dette problem, men nogle routere er simpelthen ikke designet til at håndtere ekstrem internetaktivitet inden for en

Høj internetbrug

Flere brugere og høj aktivitet på internettet eller på tværs af dit internetudbyderes system kan påvirke din forbindelseshastighed og den hastighed, hvorpå du surfer på internettet. Høj trafik på websteder kan begrænse dine internetaktiviteter og forårsage forsinkelser eller benægtelser af tjeneste, som synes at forsinke din forbindelse. Kabel-internetforbindelser påvirkes undertiden, når flere brugere har adgang til internettet samtidig, hvilket begrænser internetadgangen og begrænser den tilgængelige båndbredde.

Ondskabsfuld aktivitet

Computerspyware, virus og malware (skadelig software) kan kraftigt sænke din computerforbindelse. Malware, som trojanere og andre programmer, der overvåger din computeraktivitet, sender de indsamlede oplysninger 'hjem' til overvågningsdestinationen på en fjern server ved hjælp af din internetforbindelse for at gøre det. Hvis der opstår pludselige sværhedsgrader i forbindelseshastigheder, mistanke om ondsindet aktivitet som en mulig årsag.

Interferens

Forstyrrelser på tværs af internetoverførselslinjer eller -bølger kan forårsage en afmatning i hastigheder. Dårlig eller beskadiget ledninger i bygningen eller over transmissionslinierne til internet-servicestationer kan afbryde eller sænke service og hastighed. Trådløs interferens fra trådløse telefoner eller mikrobølger kan hæmme transmissioner og synes at forsinke forbindelsen eller forårsage hyppige fald i forbindelsen.

Afstand fra internetkilde

Jo længere du er fra internetudbyderens service station, Jo længere internetdata skal rejse, og derfor langsommere dataene overføres og ses af brugeren. Desuden er ekstremt lange ethernetkabler påvirket af afstand. Ethernetkabler længere end 100 meter (ca. 300 fod) mister deres hastighed og effektivitet i transmitterende data. Computer internetforbindelse hastigheder er ikke ubegrænset. Tænk på din forbindelse som en haveslange: din haveslange er kun så stor, og det tillader kun så meget strøm af vand (data) gennem akslen. Forbindelseshastigheder, som vand gennem slangen, påvirkes af forskellige problemer, såsom routerflaskehalsing eller malwareaktivitet.