IBook Internet Deling: DS Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn systemindstillinger. Klik på Apple logoet i øverste venstre hjørne af skærmen og vælg 'System Preferences' ved at venstre-klikke på den. Alternativt kan du klikke på ikonet 'Systemindstillinger' i Dock, placeret nederst på din iBooks skærm.

2.

Åbn delingskontrolpanelet. Klik på på ikonet 'Deling' under overskriften Internet og trådløst.

3.

Åbn internetdelingspræferencer. Afhængig af hvilken version af Mac OS X din iBook har, menuen kan være angivet i venstre kolonne på Deling kontrolpanel, eller den kan blive angivet som en fane øverst på skærmen.

4.

Vælg forbindelsen for at dele. Brug rullemenuen til at vælge den internetforbindelse, du vil dele med andre enheder. De fleste iBooks har kun to valg - AirPort og Ethernet - medmindre du har konfigureret yderligere Bluetooth-forbindelser eller mobile internet-enheder.

5.

Vælg, hvordan du deler forbindelsen. Når du har valgt forbindelsen til deling, skal du vælge det medium, hvorigennem forbindelsen skal forbindes med andre enheder. Marker afkrydsningsfeltet ud for navnet på proto kol du vil bruge til at dele forbindelsen.

6.

Konfigurer indstillingerne. Hvis du deler en kabelforbindelse via AirPort, skal du klikke på 'AirPort Options' for at vælge netværksnavn og aktivere WEP-kryptering for at holde uautoriserede parter adgang til din iBooks internetdelingstilslutning.

7.

Tilslut enhederne. Alle trådløse enheder, herunder andre computere, videospil og mobiltelefoner, vil kunne oprette forbindelse til din iBook Internet delingstilslutning. Husk at båndbredden til rådighed for hver enhed reduceres som mere brugere og enheder forbinder til din iBooks internet deling forbindelse.

IBook Internet deling er nyttig, hvis du skal forbinde flere computere med det formål at dele en internetforbindelse, men du har ikke en trådløs router til rådighed. Takket være delingskapaciteten i din iBook kan internetforbindelsen deles via en tilgængelig netværksforbindelse på din computer, bortset fra den, der bruges til at modtage internetforbindelsen. Hvis din iBook f.eks. Har indbyggede Ethernet- og AirPort-netværksforbindelser, kan du dele en internetforbindelse via AirPort, hvis værtscomputerens internetforbindelse er lavet via Ethernet. En kablet forbindelse kan ikke deles via et Ethernet-kabel eller kan en AirPort-forbindelse deles via AirPort.