Sådan ændres DHCP-adressen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk på 'OK'. Dette åbner Windows-kommandoprompten.

2.

Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompten for at få vist din nuværende DHCP IP-adresse. Du kan også se din DNS- og gateway-information ved hjælp af denne kommando.

3.

Indtast 'ipconfig / release' og tryk 'Enter'. Dette dråber den aktuelle DHCP-adresse fra computeren. På dette tidspunkt har du ingen netværksforbindelse, så en ny IP-adresse bliver forespurgt fra DHCP-serveren.

4.

Skriv 'ipconfig / renew' i kommandoprompten og tryk 'Gå ind.' Det tager nogle sekunder at søge DHCP-serveren. Når den nye IP er hentet, vises den i kommandovinduet.

Dynamisk værts konfigurationsprotokol (DHCP) giver netværksadministratorer en nem måde at tildele IP-adresser til brugermaskiner. DHCP er en server, der sidder på det interne netværk. Serveren holder styr på IP-adresser og giver hver computer, der starter med et korrekt nummer. Brugeren kan ændre den DHCP-tildelte adresse ved hjælp af Windows-kommandoprompten. Ipconfig-applikationen frigiver den aktuelle adresse og henter en ny.