Sådan får du adgang til routerindstillinger uden internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Ethernet-kablet fra den bærbare computer eller stationens netværkskort til routeren. Tænd først for routeren, og start derefter computeren. Da computeren er direkte forbundet til routeren , vil den hente en IP-adresse fra routeren under opstart.

2.

Åbn en webbrowser og skriv IP-adressen til routeren i browserens navigeringstekst boks. Hver router leveres med en forudindstillet IP-adresse (se Resources-sektionen) og et brugernavn og adgangskode til konsollen.

3.

Indtast brugernavn og adgangskode til routeren. Dette er administratorens brugernavn og adgangskode, der bruges til at konfigurere routeren og få adgang til hovedkonsollen. Når legitimationsoplysningerne er leveret, kan du få adgang til din routerens grænseflade, hvor du kan konfigurere det, selvom du ikke har internetforbindelse.

Routere giver din computer en gateway til andre dele af netværket og internettet. Selvom du ikke har internetforbindelse, kan du stadig få adgang til din router og konfigurere dens indstillinger. Du kan forbinde et Ethernet-kabel fra din computer direkte til routeren. Dette fungerer bedst med en bærbar computer, men du kan også bruge en stationær maskine, hvis der ikke er nogen bærbar computer. Når en router først er tilsluttet, serverer en router en IP-adresse til din maskine, hvor du kan få adgang til konfigurationskonsollen.