Sådan konfigureres NTLM-godkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'regedit' i tekstboksen og tryk 'OK'. Windows-registreringseditoren åbnes.

2.

Dobbeltklik på Windows-nøglerne, indtil du når mappen 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control'. I vinduesområdet til højre er detailsiden til denne registreringsdatabase.

3.

Højreklik på det hvide rum i detaljerne og vælg 'Tilføj værdi'. Indtast 'LMCompatibility.' I tekstboksen 'Value Name'.

4.

Vælg 'REG\_DWORD' fra rullelisten med valgmuligheder. Indtast '3' i tekstboksen mærket 'værdi'. Værdien '3' indstiller maskinen til det højeste niveau af NTLM-godkendelse.

5.

Tryk på knappen 'OK' for at gemme indstillingerne. Genstart Windows-maskinen. Ændringer i Windows-registreringsdatabasen træder først i kraft, indtil maskinen genstartes.

NTLM-godkendelse tillader ældre Windows-operativsystemer, såsom Windows 95, 98 eller NT, at oprette forbindelse til et lokalt netværk. NTLM er en ældre Microsoft-teknologi, der bruges til netværksmaskiner. Hvis et firma stadig har disse maskiner på netværket, er NTLM-klienten konfigureret til at lade maskinerne gennemse netværksressourcer. NTLM-godkendelsesmetoden er konfigureret i klientens Windows-registreringsdatabase.