Sådan videresendes porte på Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til den computer, du skal sende en port til. Åbn en kommandoprompt ved at klikke på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og derefter klikke på 'Kommandoprompt.'

2.

Skriv 'ipconfig' i kommandoprompt og skriv ned computerens IP-adresse.

3.

Åbn en webbrowser og naviger til '192.168.1.1', som er standardadressen til mange Linksys-routere. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at logge ind. Hvis du ikke kender dit brugernavn og din adgangskode, eller hvis standardadressen ikke virker, skal du kontakte routerens manual eller den person, der opretter netværket.

4.

Klik på fanen 'Programmer og spil' og klik derefter på 'Port Range Forward.'

5.

Indtast det portinterval, du ønsker at videresende sammen med den IP-adresse, du bemærket i trin 2. Klik på afkrydsningsfeltet 'Aktiver', og klik derefter på 'Gem indstillinger.' De porte, du har angivet, videresendes nu til den computer, du har angivet.

Linksys routere er almindelige i hjemmet og forretningsmiljøet, og de giver dig mulighed for at dele en internetforbindelse med mere end en computer ved at oprette et Local Area Network (LAN). I disse situationer må det være nødvendigt at videresende bestemte porte til bestemte computere på det LAN for at tillade programmer at fungere efter hensigten.