Sådan ændrer du en Cisco VTY-adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Cisco-konsolkablet fra COM-porten på computeren til konsolporten på Cisco Device. Konsolporten er mærket som CON.

2.

Åbn et virtuelt terminalprogram som f.eks. Putty, HyperTerminal eller Secure CRT.

3. < / p>

Vælg det korrekte COM-nummer, og tilslut derefter til Cisco-enheden ved at trykke på 'Connect' eller 'OK'. For at se det korrekte COM nummer, højreklik på 'Denne computer', og klik derefter på egenskaber. Klik på fanen 'Hardware', og klik derefter på knappen 'Enhedshåndtering'. Tryk på '+' ved siden af ​​'Porte (COM u0026 LPT)' for at se, hvilke COM-porte der er tilgængelige.

4.

Tryk på 'Enter' for at starte konfigurationen. Du skal muligvis indtaste en adgangskode, som du kan få fra din netværksadministrator.

5.

Skriv 'Aktivér' og derefter 'config t' for at komme ind i konfigurationsfunktionen. Du skal muligvis indtaste et kodeord efter 'aktiver'. Du kan få adgangskoden fra din netværksadministrator.

6.

Skriv 'lin vty 0 4' for at indtaste vty-grænsefladen.

7.

Skriv 'Password X', hvor X er det kodeord, du vil skifte til. Skriv 'login' for at kræve, at en bruger indtaster adgangskoden, når du bruger Telnet.

8.

Skriv 'exit' to gange for at vende tilbage til aktiveringsfunktionen. Skriv 'wr.' for at gemme konfigurationen.

En VTY-linje på en Cisco-router eller -afbryder tillader en bruger at Telnet ind i enheden. Telnetting er, hvor en bruger er i stand til at oprette forbindelse eksternt fra en anden enhed til den ønskede router eller switch. Telnetting muliggør enhedsstyring uden at være fysisk anbragt på enheden. Det er vigtigt at konfigurere en Telnet-adgangskode, fordi ingen kunne være i stand til at logge ind på routeren eller skifte og ændre konfigurationerne, hvilket potentielt kan forårsage netværksproblemer eller nedlukning.