Sådan ændres en MAC-adresse i Windows XP-registreringsdatabasen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' knappen og klik på 'Kør'. Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter'.

2.

Skriv 'net config rdr' og tryk 'Enter.' Skriv ned den lange streng af tal og bogstaver indeholdt i de krøllede bånd på skærmen. Afslut kommandopromptvinduet, når det er færdigt.

3.

Klik på knappen 'Start' og klik på 'Kør'. Skriv 'regedt32' og tryk på 'Enter.'

4.

Naviger til 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 } 'undernøgle i registreringsdatabasen ved at bruge navigationsruden på venstre side af vinduet.

5.

Klik på hver undernøgle i højre rude (begyndende med undernøgle 0000 og gå gennem hver en til gengæld) og tjek 'NetCfgInstanceID' for hver nøgle, indtil du finder den, der svarer til den værdi, du skrev ned i trin 2.

6.

Dobbeltklik på 'NetworkAddress' -tasten og derefter indtaste den nye MAC-adresse, du vil have netværksadapteren.

7.

Klik på 'OK'. Genstart computeren for at anvende indstillingerne.

Tips og advarsler

  • Sikkerhedskopier dit registreringsdatabase, inden du ændrer, hvis noget går galt. Opret en sikkerhedskopi ved at klikke på undernøglen 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE', klikke på 'Registry' og derefter klikke på 'Save Subtree As.'
  • En MAC (Media Access Control) adresse er tildelt hver netværksadapter på en computer og er et unikt nummer, der er tildelt på fabrikken, når enheden er lavet. Du kan dog ændre denne værdi til det, du vil have gennem Windows-registreringsdatabasen. Du skal have moderat til avanceret erfaring med redigering af registreringsdatabasen for at udføre denne operation, fordi forkerte registreringsændringer kan få din computer til at stoppe med at fungere.