Sådan bruges trådløst internet i din lejlighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut internetmodemkablet fra vægstikket til bagsiden af ​​internetmodemet. I tilfælde af kabelmodem er internetmodemkablet et koaksialkabel. For DSL er dette kabel en standard telefonlinje. Hvis du bruger et trådløst netværk, der leveres af dit lejlighedskompleks, skal du gå til trin 7.

2.

Slut Ethernet-kablet fra computeren til WAN-porten på bagsiden af trådløs router.

3.

Åbn en webbrowser på computeren, og indtast adressen på routeren. Denne adresse ligner '192.168.XX' og udskrives i routerens brugervejledning. Hvis du skal logge ind, henvises også til brugervejledningen til disse oplysninger, men et almindeligt brugernavn og adgangskode er 'admin' og 'password'.

Naviger i routeren til de trådløse indstillinger, der ofte er mærket 'Wireless.' Indtast dit ønskede netværksnavn (SSID).

5.

Klik på de trådløse sikkerhedsindstillinger, hvis de adskilles fra de grundlæggende indstillinger, og indtast den ønskede trådløse nøgle. Gem indstillingerne og afslut routerns grænseflade.

6.

Afbryd computeren fra routeren, og tilslut Ethernet-ledningen til bagsiden af ​​internetmodemet. Tænd modemet og routeren.

7.

p> Åbn det trådløse værktøj på din computer. Du kan dobbeltklikke på ikonet for trådløst værktøj i proceslinjen nederst til højre på skrivebordet for at åbne det. Alternativt kan du klikke på 'Start' og derefter 'Alle programmer' for at finde det trådløse værktøj.

8.

< p> Dobbeltklik på det netværksnavn, du vil oprette forbindelse til, fra listen over tilgængelige netværk.

9.

Indtast sikkerhedsadgangskoden, når du bliver bedt om det, og klik derefter på 'Connect' eller 'OK' for at forbinde og bruge det trådløse internet.

For at kunne bruge trådløs internetadgang i din lejlighed skal du konfigurere din computer med det korrekte netværksnavn (SSID) og den trådløse adgangskode. Hvis den trådløse internet-tjeneste ikke leveres af lejligheden, skal du tilmelde dig en hurtig internetforbindelse, f.eks. Kabelmodem eller DSL, og tilslut derefter en trådløs router.